Cristiano: Könyörgöm a szurkolóinknak, hogy ne fütyüljenek ki még egyszer

Cristiano Ronaldo, Lucas, Sergio Ramos, Marcelo, Isco, Casemiro és Luka Modrić nyilatkozott a müncheniek elleni győzelmet követően.

Cristiano Ronaldo
„A Real Madrid volt a jobb csapat. Egyáltalán nem könnyű feladat hatszor bevenni egy olyan ellenfél hálóját, mint a Bayern München. Megérdemeljük a továbbjutást. Nagyon jól játszottunk, és nyilvánvalóan boldog vagyok a mesterhármasom miatt, de az egész csapat dicséretet érdemel.  Nagyszerűen védekeztünk. Megérdemeltük a győzelmet.”

Teljesítmény: „Tudtuk, hogy hibátlan játékra lesz szükségünk, hiszen a München egy rendkívül veszélyes ellenfél, amely rengeteg gólt szerez. De a Real Madrid az a Real Madrid. Jól játszottunk, a mérkőzés elején rengeteg helyzetünk volt, ahogy a második félidő közepén is. Akár kétgólos előnyre is szert tehettünk volna a mérkőzés említett szakaszaiban. Ők is szereztek két gólt, de összességében nagyszerűen védekeztünk. Boldogok vagyunk.”

Fütyülés: „Mindig a legjobb teljesítményre törekszem. Az, hogy nem találok be egy mérkőzésen, nem jelenti azt, hogy nem akarok keményen dolgozni a csapatért. Könyörgöm a szurkolóinknak, hogy ne fütyüljenek ki még egyszer. Egyedül ezt kérem.”

Lucas Vázquez
„Rengeteg esemény történt a meccsen. Mindenből volt egy kevés. A csapat nagyszerű munkát végzett, megmutattuk, hogy képesek vagyunk a fegyelmezett védekezésre. Képesek voltunk megragadni a lehetőségeinket és lezárni a mérkőzést. Nem gondolom, hogy a bíró nagy szerepet játszott a találkozó végkimenetelében. A Bayern egy fantasztikus csapat, de megérdemeltük a győzelmet.”

Cristiano: „Sosem érdemel füttyszót, hiszen mindig vezérré lép elő a fontos mérkőzéseken. Öt gólt szerzett a párharc során. Mindenkinek meg kell emelni a kalapját a teljesítménye előtt.”

Szurkolók: „Az ehhez hasonló találkozók alkalmával leírhatatlan hangulat uralkodik a Bernabéuban. Már az érkezésünkkor is nagyszerű volt az atmoszféra. Ők voltak ma a Real Madrid tizenkettedik embere. Segítettek átlendülni a nehéz időszakokon. Hálásak vagyunk nekik.”

Zinédine Zidane mérkőzés utáni szavainak elolvasásához kattints ide!

Sergio Ramos
„Tudtuk, hogy a Bayern Münchnen nem fogja megkönnyíteni a dolgunkat. Nagyszerű játékosokkal rendelkeznek, de úgy vélem, hogy ma a Real Madrid volt a jobb csapat. Nem elégszünk meg az elődöntőbe jutással. A cél a végső győzelem. Túljutottunk Európa egyik legerősebb csapatán, most pedig a következő ellenfelünk kilétére várunk. Tiszteletlenség lenne a döntőről beszélni, hiszen még nem vagyunk ott.”

Száz mérkőzés a BL-ben: „Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen legendás mennyiséget sikerült elérnem. Remélhetőleg még sok további találkozón léphetek majd pályára.”

Cristiano és a szurkolók: „Mindkét felet megértem. Cristiano mindig a maximumot nyújtja. Vannak jó és rossz mérkőzései egyaránt, de az embereknek nem lenne szabad elfelejteniük, hogy mennyi mindent tett már a Real Madridért. A Bernabéu még a legnagyobbakat is kifütyüli, mert mindenkitől a legjobbat várják el.”

Rablás: „Minden véleményt tiszteletben tartok, de fogalmas sincs, hogy hogyan lehet rablásról beszélni a mai mérkőzést követően. Nem láttam a felvételeket. A bírói döntések néha téged favorizálnak, néha pedig nem. Ennyi az egész.”

Marcelo
Továbbjutás:
„Nagyon keményen dolgoztunk a siker érdekében. A harmadik gólból egy assziszttal vettem ki a részem, de a továbbjutás sokkal fontosabb ennél. A Bayern München egy rendkívül erős csapat benyomását keltette, de nem elégszünk meg az ő legyőzésükkel.”

Sorsolás: „Számomra nincs ideális jelölt. Jó formában vagyunk.”

Bírói munka: „Nem akarok a játékvezetőkről beszélni, mert nagyon nehéz munkájuk van. Ha jó ítéleteket hoznak, akkor senkitől sem kapnak dicséretet.”

Isco
Értékelés: „Sokat szenvedtünk, de ott vagyunk az elődöntőben. Az első félidőben több lehetőségünk is volt a párharc lezárására. A szünet után megfizettük a kihagyott helyzetek árát, hiszen hátrányba kerültünk, de nem adtuk fel a mérkőzést.”

Továbbjutás: „A továbbjutás kiharcolása volt a fontos, nem az, hogy ki lép pályára. Ma szerencsés voltam, hiszen a kezdőcsapatban kaptam helyet. Örülök a csapat sikereinek. Mindig keményen dolgozom, hogy segítsem a társaimat. Ha egészséges vagyok, akkor az edző bármikor számíthat rám.”

Casemiro
Atmoszféra:
„Kétségtelen, hogy a szurkolók fantasztikus hangulatot varázsoltak a stadionunkban. Rengeteget segítettek. Az első perctől az utolsóig mellettünk álltak, a támogatásukkal pedig sokkal erősebbek vagyunk. Szeretném megköszönni nekik.”

Gólpassz: „Cristiano azt kérte, hogy játsszam a labdát a belső védők közé. Jó passzt adtam, de a befejezése igazán lenyűgöző volt.”

Célok: „Mérkőzésről mérkőzésre haladunk. Folyamatosan fejlődés alatt állunk és nagyszerű eredményeket tudhatunk magunkénak. Most a bajnokságra kell fordítanunk a figyelmünket.”

Luka Modrić
„Remekül játszottunk, örülünk a továbbjutásnak. Már csak néhány mérkőzés választ el minket a címvédéstől. Remélhetőleg sikerülni fog, azzal valódi futballtörténelmet írnánk, hiszen még egyetlen csapat sem volt képes hasonlóra. Vasárnap újabb nagy mérkőzés vár ránk, hiszen jön az El Clásico. Ha ott is sikerülne győzedelmeskedni, azzal egy hatalmas lépést tennénk a bajnoki cím felé. Most pihennünk kell.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK