Hol lesz helye Iscónak a ma esti csapatban?

Gareth Bale sérülésének következtében be kell tömni a walesi helyén tátongó lyukat. A játékosok formáját tekintve erre Iscónak mutatkozik a legnagyobb esélye, azonban nem egyértelmű, hogy Zidane hogy fogja használni a kreatív középpályást. Nézzük, milyen lehetőségei vannak a franciának.

Mivel a BBC ezúttal az egyik B nélkül kénytelen pályára lépni, szükség van egy jó helyettesre. Tekintve Isco jelenlegi formáját, a spanyol pályázik a legnagyobb eséllyel a kezdőcsapatba kerülésre. Nem kérdés, hogy rászolgált erre a trükkös lábú Francisco, ha másért nem, akkor a hétvégi ragyogó teljesítményéért.

Isco

A két gólja mellett zseniális megoldások, küzdelem, és könnyedség jellemezte a játékát. Isco legnagyobb erőssége a technikai tudása. Egyedülálló módon képes bánni a labdával, megtartani azt zsebkendőnyi területen, vagy épp kihozni három ember közül. A tizenhatos környékén pedig nagy szükség lesz az ilyen váratlan, improvizatív megoldásokra. Jelenleg nincs jobb formában lévő játékos, aki bekerülhetne Bale helyére. További előnye, hogy rendkívül sokoldalú és alkalmazkodó játékosról van szó, aki több pozícióban is képes klasszis teljesítményt nyújtani. Ennek köszönhetően számos opció áll Zidane rendelkezésére a csapat formációjának kialakításában.

Bale kiesésével és Isco csapatba kerülésével a Real Madrid sokkal kiegyensúlyozottabb lehet, hiszen egy olyan játékosról van szó, aki lényegében bármilyen rábízott feladatot képes ellátni. Az egyetlen kérdés, hogy Zinédine Zidane melyik poszton tudja kihozni belőle a maximumot, azaz azt a teljesítményt, amelyből a csapat a legtöbbet profitálhat. Az egyértelmű, hogy Isco nem lehet tökéletes helyettese Bale-nek, hiszen a spanyol nem a vonal mellett a legerősebb, teljesen eltérő stílusú játékos, mint a walesi. A legmegfelelőbb felállás úgy, hogy Isco is a csapatban van, talán egy gyémánt alakú 4-4-2 lenne.

4-4-2 gyémánt alakzat

4-4-2 diamond

Ez a legkézenfekvőbb megoldás mind a csapat, mind pedig Isco szemponjából. Hiszen képes a támadók mögött is játszani, amolyan szabad szerepkörben. A három középpályás előtt ő lenne a kapocs Cristiano és Benzema felé. Folyamatos mozgásával leköti a Bayern középpályásainak és védőinek figyelmét is. Nagyon nehéz ellene védekezni, hiszen ha rosszul váltanak ki rá, máris rés keletkezik a védekezésükben. Így sokkal nagyobb szabadságot kapna a spanyol középpályás, és ideje is lenne megtalálni a szabad területeket. Ebben fontos szerepet kaphat az agilis játéka, és a gyors ütemváltásai.

Klasszikus 4-4-2

4-4-2 standard

Egy másik lehetőség is Zidane rendelkezésére áll, amennyiben Iscót a középpálya bal oldalára teszi. Ezáltal nagyobb egyensúlyt teremt a széleken, és a Bayern támadásait is leszűkítheti.Az biztos, hogy Iscóra sok védekező feladat fog hárulni, főként labda nélkül. Ez pedig kulcsfontosságú lehet a két szélső, Arjen Robben és Franck Ribéry feltartóztatásában. Az is elképzelhető, hogy a bal oldali rést tömné be vele Zidane, megbénítva így a Bayern jobb oldalát. Ez a pozíció sem új a fiatal spanyolnak, hiszen Carlo Ancelotti kezei alatt is szerepelt már ott.

Marad a 4-3-3

4-3-3

Úgy is dönthet Zidane, hogy Isco egyszerűen átveszi Bale szerepét. Ebben az esetben az előrejátékban Isco a támadóhármas jobboldalán kapna helyet, míg a 4-4-2-es védekezésben a három középpályásnak segítene be, amikor épp nincs a Real Madridnál a labda. Talán ez lenne a legrosszabb megoldás, hiszen a csapat sem lenne egyensúlyban és Isco sem tudná kamatoztatni tudását.

 

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK