Ancelotti: Cristiano volt a döntő faktor

A Bayern München vezetőedzője, Carlo Ancelotti értékelte a Real Madrid elleni találkozón látottakat.

A meccs értékelése: „Kedvezőtlen eredmény született, hiszen ennél jóval többet szerettünk volna. Jól játszottunk az első félidőben, de az utolsó percekben büntetőt hibáztunk. Nem éltünk a lehetőséggel, hogy 2-0-ra módosítsuk az állást. A második félidő elején történtek tovább bonyolították a mérkőzést kimenetelét. Nem volt sok helyzetünk, de még élünk.”

Kulcsmomentumok: „Apróbb részletek döntöttek. A kihagyott tizenegyes, a Real Madrid gyors egyenlítése és az emberhátrányba kerülés.”

                              

Kiállítás: „A kiállítást megelőzően hatékonyan semlegesítettük a Real Madrid támadóit, de tíz emberrel már csak a védekezésre futotta.”

Szerencse: „A Real Madrid nem zárta le a párharcot, pedig megvolt rá a lehetőségük. Szerencsések vagyunk. A visszavágó nagyon nehéz lesz, de még reális esélyünk van a továbbjutás kiharcolására.”

Javi Martínez: „Nem haragszom rá. A madridiak kontrát vezettek, ő pedig hibázott. Előfordul az ilyesmi. Nem illetem őt kritikával, mert ahhoz túl fontos játékos.”

Sérültek: „Javinak ki kell hagynia a visszavágót a piros lapja miatt, de úgy vélem, hogy ez nem probléma, mert nagy esély van rá, hogy Hummels addigra ismét bevethető állapotba kerül. Ugyanez igaz Lewandowskira is. Még hat napunk van a visszavágóig. Nem túl sok idő, de talán elég.”

Cristiano: „Nem az én feladatom, hogy véleményezzem Ronaldo teljesítményét, de ma ő bizonyult döntő faktornak. A piros lapot megelőzően Lahm nagyszerűen vonta ki őt a játékból, de a megfogyatkozás után megmutatta a képességeit.”

Visszavágó: „Jól kell kezdenünk a Bernabéuban. Ki kell használni a gólhelyzeteinket, mert nem lesz belőlük túl sok. Nagyszerű lenne, ha már az első félidőben be tudnánk találni.”

Tizenegyes: „Ha Lewandowski nincs a pályán, akkor Vidal az első számú ítéletvégrehajtó, őt pedig Robben követi a sorban. Vidal erős karakterrel rendelkezik, de senki sem képes értékesíteni az összes büntetőjét. Nem ez az első alkalom, hogy hibázott, és nem is az utolsó.”

Xabi Alonso lecserélése: „Sokan nem értenek ezzel egyet, de újra megtenném. Olyan cserét kellett alkalmaznom, amivel felkészülhetünk a kontrajátékra, viszont nem borul fel a csapaton belüli egyensúly. Tíz emberrel mindig nehéz a Real Madrid ellen.”

Forrás: fcbayern.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK