Álex Fernández: Nacho meghatározhat egy korszakot a Real Madrid történelmében

Nacho Fernández testvére, Álex szintén a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, be is mutatkozhatott az első csapatban, azonban akkora sikereket nem tudott elérni, mint bátyja. A középpályás jelenleg az Elche csapatában rúgja a bőrt, most pedig a Marca megkeresésére válaszolt néhány, a testvérével kapcsolatos kérdésre.

Álex, már több mint hat éve annak, hogy bemutatkozhattál a Real Madrid első csapatában a Racing Santander ellen. Milyen emlékeid vannak arról a napról?
Nagyon ideges voltam, mielőtt pályára léptem. Akkor váltottam valóra egy álmom, pályára léphettem életem csapatában, a világ legjobb játékosaival.

Végigjártad a La Fábrica korosztályos csapatait, ám pont akkorra lettél kész az első csapatban való szereplésre, amikor a Real Madrid nem igazán épített a saját nevelésű játékosokra. Mi a véleményed arról, ahogy Zidane foglalkozik az utánpótlás játékosaival?
A Real Madridé a legjobb akadémia, így lehet az ottani játékosokra építeni. Jó garanciát jelent, ha olyan játékosokat kombinálsz a sztárigazolásokkal, akik imádják a klubot.

Természetesen. Az idei szezon egyik igen sikeres játékosa Nacho, aki történetesen a testvéred.
Nagyszerű idénye van, fantasztikus labdarúgó. Zidane sok mérkőzésen adott neki lehetőséget a jelenlegi idényben, és ha Nacho még évekig így folytatja, akkor meghatározhat egy érát a klubnál, úgy, ahogy korábban Hierro és Sanchís, vagy most épp Sergio Ramos.

Sajnos számodra nem alakultak ennyire jól a dolgok a Real Madridnál, így 2013-ban távoztál. Hogyan emlékszel a klub álláspontjára és karriered azon szakaszára?
Nagyon fontos játékos voltam a Real Madrid akadémiáján, sok fontos trófeát nyertem, a 2011-es U19-es Európa-bajnokságon a legjobb játékosnak választottak, és az első csapatban is játszhattam néhány mérkőzést. Úgy vélem, a Real Madridnál töltött éveim nagyon jók voltak, de egy játékos pályafutásában eljön az az idő, amikor nehéz döntéseket kell meghoznia. A távozás nagyon fájdalmas volt számomra, de elfogadtam az Espanyol remek ajánlatát, egy olyan klubét, amely igen jónak számít a spanyol első osztályban.

18 hónapot töltöttél az Espanyolnál. Milyen volt az az időszak számodra?
Az első év nagyon jó volt, a klub és a szurkolók is nagyon kedveltek, boldog voltam, és sokat játszottam. A második évemben nem kaptam annyi lehetőséget, mint amennyire szükségem lett volna ahhoz, hogy bizonyítsam, milyen játékos is vagyok, így a több játéklehetőség érdekében a távozás mellett döntöttem.

Milyen különbségeket és hasonlóságokat tapasztaltál az angol másodosztályban, tekintve a játékvezetést és a taktikát?
Nagyon kedvelem az angol futballt, taktikus, de sokkal nagyobb a hangsúly a fizikai teljesítményen. Nagyszerű játékosok játszanak Angliában. A spanyol futballban a taktika sokkal nagyobb szerepet kap, technikusabb a futball, ugyanakkor nem annyira intenzív fizikailag. Angliában a játékvezetők sokkal elnézőbbek.

Hogyan jött a Readingbe való távozás lehetősége? Úgy hallottuk, hogy az Espanyol játszott egy barátságos mérkőzést az angol csapattal, majd a meccs után felajánlott néhány játékost a Readingnek.
Readingben játszottunk barátságos meccset, az edzőjüknek, Steve Clarke-nak tetszett a teljesítményem. Másnap megkérdeztek, hogy szeretnék-e a Readingben játszani. Nagyon izgatott voltam az angliai lehetőség miatt, számomra csodálatos lehetőséget jelentett. Mindig hálás leszek a klubnak, a szurkolóknak, a régi csapattársaimnak és Steve Clarke-nak, valamint a csapatának is a bizalomért.

A közösségi médiában tett erőfeszítéseid miatt nagyon népszerűvé váltál Readingben, még mindig kapcsolatban állsz a szurkolókkal, pedig már visszatértél Spanyolországban.
Steve irányítása alatt játszottam, apránként egyre több lehetőséget kaptam. Nagyon boldog voltam. Szeretem a Readinget, életem végéig ez lesz a kedvenc angol csapatom. Tetszettek a klub által képviselt értékek, remélem, hogy egy nap visszatérhetek, hiszen akkor egy újabb álmom válna valóra. A szurkolók mindig támogattak és segítettek, csakúgy, mint a klub és a csapattársaim, hogy boldog lehessek Readingben. Az utolsó hónapokban az új edzőnk, Brian McDermott irányítása alatt nem játszottam túl sokat, de a közösségi médiában szerettem volna továbbítani a támogatásomat és szeretetemet a klub, a szurkolók és a csapattársak felé.

Most úgy tűnik, beilleszkedtél az Elche csapatába és kulcsjátékossá váltál. Mire van szüksége az Elchének ahhoz, hogy komoly lépést tegyen előre a csapat?
Minden mérkőzésen vágyakozással, jó futballt játszva kell szerepelnünk. Ha ez így lesz, akkor minden bizonnyal elérjük a célunkat. Boldog vagyok Elchében, sokat játszom és fontos játékosa vagyok a klubnak.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK