A mélyebb szerepkör nem fekszik Gareth Bale-nek

Zinédine Zidane szombaton egy igen trükkös mérkőzésre készült az Athletic Bilbao ellen, a meccsen pedig úgy tűnt, a mester Gareth Bale-t áldozta fel a győzelem elérése érdekében.

Köztudott, hogy az Athletic sokkal többet tartja a labdát, mint az ellenfeleik. Zidane a mérkőzés előtt úgy döntött, megteszi a szükséges óvintézkedéseket annak érdekében, hogy biztosítsa, hogy a hazai csapat ne tudja megverni és szétfutni a Real Madridot a saját térfelén.

Az elképzelések megvalósítása végett Gareth Bale a szokásosnál sokkal mélyebb szerepkörben játszott, így nagyobb támogatást nyújthatott védekezésben a csapat számára, ugyanakkor a walesi támadóhatékonysága szempontjából sokkal kevésbé volt előnyös a rá bízott feladat végrehajtása.

Elemezve a Bale hőtérképét, nyilvánvalóvá válik, hogy a walesi kénytelen volt a vonal mellett követni az Athletic balhátvédjét, amikor ő is kisegítette a hazaiak támadásait. Később, amikor Zizou a másik szélre vezényelte a szélsőt, ugyanez volt a feladata, hogy tehermentesíthesse Marcelót, aki egyébként is szenvedett Williamsszel szemben.

Egyelőre a jövő zenéje, hogy a francia tréner alkalmazza-e a későbbiekben is a Bilbaóban látott taktikát, minden esetre nagy meglepetésként szolgálna, ha a Bernabéuba látogató Alavés ellen is egy hátra száműzött Bale-t látnánk a pályán.

Meg kell azonban jegyezni, hogy hasonló szerepkört kapott a walesi a Napoli ellen is, így feltételezhető, hogy Zizou lát lehetőséget Bale védekező képességében és hajlandóságában, így nem elképzelhetetlen, hogy a francia a közelgő, Bayern München elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőben is hasonló felfogásban játszatja majd csapatát.

Gareth egyébként mindössze két találatot szerzett, mióta visszatért sérüléséből, az Athletic Bilbao elleni mérkőzést követően pedig ő maga is elismerte, hogy további játékpercekre van szüksége ahhoz, hogy visszanyerje legjobb formáját.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK