A Real Madrid átigazolásokért felelős vezetője Angliában járt

David de Gea és Thibout Courtois neve hetek óta olvasható a címlapokon, hiszen ők a legesélyesebbek arra, hogy Keylor Navas örökségét átvegyék Madridban. A Costa Rica-i hálóőr több hibát is vétett az idei szezonban, így természetesen - ahogy az lenni szokott - felerősödtek azok a hírek, melyek szerint a blancók új kapus után néznek a nyári átigazolási időszakban. A Marca szerint a Real Madrid alkalmazásában álló Juni Calafat hétfőn Londonban járt, hogy a két kapus játékát figyelte meg az FA-kupa mérkőzésének keretein belül.

Juni Calafat a Real Madrid nemzetközi osztályának a vezetője, valamint ő a klub átigazolásokért felelős embereinek egyike. Mivel ő is megjelent a két angol gigász rangadóján, a spanyol lapok rögtön tudni vélik, hogy felderítőként tekintette meg az összecsapást, így egyszerre tudta megfigyelni a két klasszis kapus teljesítményét.

A mérkőzés közben jegyzeteket készített a két kapusról – és a hírek szerint más játékosokról is -, majd a meccset követően sem viharzott el, hanem több megjelenttel is váltott néhány szót. A Marca állítja, Calafatban az a kép fogalmazódott meg, hogy érdemes lehet igazolni az idény végeztével.

Amikor egy ilyen magas pozíciót betöltő igazgató személyesen utazik el megtekinteni egy mérkőzést, az általában arról tanúskodik, hogy a felderítői folyamat már előrehaladott stádiumban van. Calafatot pedig egyenesen lenyűgözte az, amit a két kapustól látott az N'Golo Kanté góljával 1-0-ra végződő mérkőzésen.

Ami De Geát illeti, a spanyol 2015 nyarán már nagyon közel került ahhoz, hogy a Real Madridba igazoljon, ám az ügylet az utolsó pillanatokban meghiúsult az elkésett papírmunka miatt. A hálóőr azóta Spanyolország első számú kapusa lett, ami teljesítménye mellett tovább javította imidzsét a fővárosban.

Courtois egy szintén magasan jegyzett, klasszis kapuvédő, aki De Geához hasonlóan jól ismeri a fővárost, hiszen ő is megfordult az Atlético Madridnál. A Real Madrid kapuskérdése pedig jelenleg csak és kizárólag Florentino Pérez döntésén múlik, hiszen ha az elnök elhatározza magát egy esetleges váltást illetően, akkor már csak a United és Chelsea csapata gördíthet akadályokat elé.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK