A csapat legtöbbet futó játékosai

Meglehetősen jó idényt fut Zinédine Zidane Real Madridja, a remek teljesítményből pedig mindenki kiveszi a részét. Azonban, ahogy minden más csapat esetében is, vannak olyan játékosai a keretnek, akik habitusokból, illetve posztjukból kifolyólag többet dolgoznak, mint a többiek. Lássuk, hogy a Real Madridnál kik futnak a legtöbbet.

Amikor Zinédine Zidane a kezdőcsapatba jelöli Lucas Vázquezt, rendre a spanyol játékos az, aki a legtöbb lefutott kilométert teljesíti a mérkőzéseken. Általánosságban azonban, ha a gálakezdőt vesszük figyelembe, Toni Kroos az, aki a legtöbbet fut egy mérkőzésen. A német szinte kivétel nélkül a kezdőcsapat tagja, és eddigi 17 mérkőzésén több mint 170 kilométert teljesített. Az ő lábában van a legtöbb lefutott méter a csapatból, azonban az igazság az, hogy amikor galíciai társa, a madridi nevelésű Lucas is a kezdőcsapatot erősíti, akkor a német sem képes felvenni vele a harcot.

Lucas eddig hét bajnokin és két Bajnokok Ligája-mérkőzésen került be a kezdőcsapatba, és minden ilyen alkalommal 11 kilométernél is többet futott. Továbbá, ha figyelembe vesszük a játékperceit is, ő az a játékos, aki a legtöbbet mozog a pályán, megelőzve Kroost és Casemirót, a Real Madrid két legkiemelkedőbb játékosát, ami ezt a mutatót illeti. Nem meglepő, hogy a német és a brazil ilyen jó mutatókkal bírnak, hiszen mindketten a középpálya közepén, nagy fizikai igénybevételt igénylő pozícióban szerepelnek.

Lucas Vázquez idei legjobb meccse a Borussia Dortmund ellen BL-mérkőzés volt, ha a futóteljesítményt vizsgáljuk. Akkor a spanyol több mint 12 kilométert futott, megdöntve egyéni rekordját, illetve megverve minden egyes csapattársát. A saját nevelésű szélső a Sporting ellen sem lustálkodott, a portugálok ellen 12,16 kilométert nyargalt a jobb oldalon.

Ami a bajnokságot illeti, a Real Madrid játékosai közül szintén Lucas tartja a rekordot a maga 12,54 kilométerével, amit az Espanyol elleni első mérkőzésen, az ősz folyamán ért el. Egy olyan játékosról beszélünk tehát, aki rengeteget fut, ha kezdőként kap lehetőséget, folyamatosan küzd, és pontosan ez az, ami miatt a Real Madrid szurkolói szívesen látják őt a pályán. Érdekességképp: a kezdőcsapat tagjaként a Málaga ellen futott a legkevesebbet, egész pontosan 11,37 kilométert, ám még így is a csapata legnagyobb távot teljesítő játékosa volt.

Forrás: realmadridnews.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK