Egytől egyig: Real Madrid – Espanyol (2-0)

A Real Madrid magabiztos győzelmet aratott barcelonai ellenfelével szemben a Santiago Bernabéuban, így biztossá vált, két mérkőzésnyi hátrányban is a tabella élén fejezi be a fordulót a csapat. Mi ismét megpróbáljuk a mérkőzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok, a játékosok és Zizou teljesítményét. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7,5)
Meglehetősen elismerően bólogattam az első félidő után, hiszen szép játékkal hozta le a csapat a szünet előtti 45 percet. A második játékrészre aztán nyugodtabban futottak ki a srácok, ott már szempont volt a tartalékolás is, de így sem maradt túlságosan sok hiányérzet bennem. A védelem, ha arra szükség volt, olyannyira jól muzsikált, hogy Casilláig alig jutott el a labda, a középpálya meglehetősen stabil mindenféle összetételben, ezúttal pedig a támadósor is megfelelő teljesítményt nyújtott. Nagyon úgy tűnik, hogy Zizou fiai kilábaltak a csapat játékát érintő hullámvölgyből, méghozzá a legjobb módon, a legjobbkor tették ezt. Emellett zsinórban 42. mérkőzésén szerzett gólt a Real Madrid, amivel a francia mester egy újabb klubrekordot adott át a múltnak.
Az olvasók pontszáma: 7,3

Espanyol (3)
„Mindegy az, sz***ni bele, csak legyünk túl rajta…” – mondhatta Quique Sánchez Flores a fiainak a mérkőzést megelőzően, legalábbis a játék képe alapján valami ehhez hasonlóra tudok gondolni. Erőfeszítéseiknek hála körülbelül annyira sikerült hatékonynak lenniük, mint egy döglött hintalónak az epsomi derbin. A félpályát is alig lépték át, a védelmük is zavarban volt néhányszor, az egyetlen dolog, amit igazán jól csináltak, az a középre való betömörülés volt, méghozzá mind a tíz mezőnyjátékossal. Hatékonynak a mai Real Madriddal szemben viszont ez sem bizonyult. Ennek tudatában próbálták faragni is a játékosainkat, szerencsére Mateo monokliján kívül ebben sem jártak sikerrel.
Az olvasók pontszáma: 3,7

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Isco (9)
Kétségkívül az idei legjobb meccse volt ez a görbelábú spanyolnak. Isco a pálya minden szegletében fellelhető volt, nagyszerűen mozgatta a csapatot, rendre tudott kreatívat húzni, emellett pedig igyekezett kivenni a részét a védekezésből is. Külön öröm volt számomra, hogy a játékot csak akkor lassította a labda dédelgetésével, amikor arra tényleg szükség volt, egyébként szinte kivétel nélkül a lehető leggyorsabban játszotta meg a játékszert. Az eredmény kialakításában oroszlánrészt vállalt, két zseniális gólpasszal járult hozzá Morata és Bale találataihoz.
Az olvasók pontszáma: 8,3

Kiko Casilla (8)
Egy, igen, egyetlen egy alkalommal kellett közbeavatkoznia, akkor viszont éber volt. Egyébként nyugodtan vihetett volna egy jojót magával a kapuba, hogy ne unatkozzon, míg a többiek gurigáznak.
Az olvasók pontszáma: 7

Dani Carvajal (7,5)
Védekezésben a tőle megszokott határozottsággal játszott, az öltözőben a meccs után valószínűleg megtalálta Piattit valamelyik zsebében. Az argentint leradírozta a pályáról, Lucasszal viszont nem sikerült a szokásos hatékonysággal együttműködniük támadásban a jobboldalon, igaz, Dani így is jelentkezett két kulcspasszal.  
Az olvasók pontszáma: 7,3

Raphaël Varane (8)
Nem igazán lehetett őt zavarba hozni, mondjuk nem biztos, hogy hagytam volna a helyében, hogy a 30 centivel alacsonyabb Piatti lefejeljen, már csak a presztízs miatt sem, de ez legyen a legkevesebb. Hátul magabiztosan tette a dolgát, segítette a labdakihozatalokat is, a hosszú labdái azonban több alkalommal is célt tévesztettek. Ettől függetlenül stabil teljesítmény a franciától.
Az olvasók pontszáma: 7,3

Pepe (7)
Érződött rajta a hosszú kihagyás, de egy szavunk sem lehet a teljesítményére. A csapatkapitány szép csendben tette a dolgát, pedig Moreno megpróbálta megnehezíteni az életét, kevés sikerrel. Ha a mérkőzés elején egy kicsit pontosabb és úgy érkezik, ahogy Ramos szokott, akkor akár a gólszerzők közé is feliratkozhatott volna.
Az olvasók pontszáma: 7,2

Nacho (8,5)
Ennek a srácnak tényleg teljesen mindegy, hogy hol kell játszania, nem véletlenül emlegetjük őt a Real Madrid jolly jokereként, nyugodt szívvel lehet rábízni bármilyen feladatot. A védekező munkája hibátlanra sikeredett, Reyest és Hernén Pérezt is sikerült teljesen kiszednie a játékból. Ezúttal a támadásokba is sikerült kellő hatékonysággal bekapcsolódnia, nagyon jól játszott össze Iscóval és Ronaldóval is, nagy szerepe volt abban, hogy a csapat baloldala sokkal erősebb volt, mint a jobb. Kicsit megijedtem, amikor cserét kért, reméljük, hogy semmi komoly. Meglepő lenne, ha pihenőre kényszerülne, ilyesmi nagyon ritkán fordult elő vele eddigi pályafutása során.
Az olvasók pontszáma: 7,5

Mateo Kovačić (6,5)
Labdaszerzésben jeleskedett a horvát, a támadásokban azonban nem nyújtott annyira látványos teljesítményt, mint az elmúlt hónapokban, övé volt a legtöbb sikertelen passz a középpályán. Sokat kellett birkóznia Dioppal is, és bizony többször alulmaradt a csatában, emellett begyűjtött egy szép monoklit is. A párharc sokat kivett belőle, így cseréje indokolt volt.
Az olvasók pontszáma: 7,1

Toni Kroos (7)
A német egy igazi, elpusztíthatatlan gép. Egyelőre egyáltalán nem látszik a teljesítményén a rengeteg mérkőzés, nem tűnik úgy, hogy pihenőre szorulna. Noha halványabb volt, mint a Napoli ellen, nem lehetünk elégedetlenek a mutatott játékával. Több kulcspassza is volt, igaz ezek nagy része ezúttal rögzített szituációból érkezett, azonban sokat tett a középpályás labdaszerzésért, ő szerezte vissza a legtöbb alkalommal a játékszert.
Az olvasók pontszáma: 7,5

Lucas Vázquez (5,5)
Nem játszott jól a spanyol, a lendülete megvolt, de meglepően sok hiba jellemezte a játékát, ráadásul az esetek nagy többségében a rossz megoldást választotta, lövés helyett passzolt, vagy fordítva, és sok labdát is veszített. Gyengébb teljesítményének köszönhető, hogy a jobboldal sokkal kevésbé volt hatékony. Elkényeztetett minket az elmúlt másfél évben, így jogosan várhatunk tőle ennél többet.
Az olvasók pontszáma: 6,9

Cristiano Ronaldo (7,5)
Nagyszerű első félidőt tudhat magáénak a portugál. Az első játékrészben újra azt az arcát mutatta, amit a Napoli ellen, ezt pedig nagyon nagyra értékelem. Önzetlen volt, megállás nélkül kereste a társakat, a lehetőséget, hogy helyzetbe hozhassa őket. Volt egy kiváló centerezése, amiből a védők közreműködése miatt sajnos nem született gól, szerzett egy érvénytelenített találatot, emellett ma ő lopta el a show-t elastico-cselével. Na, az zseniális volt, más kérdés, hogy a támadás szempontjából haszontalan, hiszen utána rögtön eladta a labdát, ettől függetlenül a mozdulat csodálatos. A második játékrészben már néha szóvá tette, ha nem ő kapta meg a labdát, és láthatóan frusztrálta az is, hogy nem sikerült gólt szereznie, így sokkal többet törekedett arra, hogy betaláljon. A mérkőzés végén ez is sikerülhetett volna, ha Mallenco sporttárs megítéli számára a jogos büntetőt, ám ez elmaradt, les címén, pedig a védők ott úgy beragadtak, mint szellentés a sínadrágba. A lényeg azonban az első félidei performansza, mert az lenyűgöző volt. Viiiik a Napoli elleni meccset követő cikkben említette már, és egyet is értek vele, hogy nekünk erre a Cristiano Ronaldóra van szükségünk.
Az olvasók pontszáma: 7,2

Álvaro Morata (6,5)
Sokat töprengtem, hogy mennyit is adjak neki. Szerzett egy szép gólt, és volt egy nagyon veszélyes beadása is, de igazából ennyi. Nem volt túl sokat játékban, amikor pedig hozzákerült a labda, több alkalommal is görcsösnek éreztem. A gólja tényleg elismerésre méltó, azonban játékban többet kell mutatnia ebben a rendszerben.
Az olvasók pontszáma: 7,4

Cserejátékosok

Casemiro (7)
Bejött és igen nagy stabilitást adott a csapatnak. Számára nem volt nagy falat a jókötésű Diop sem, teljesen simán jött ki győztesként a párharcokból. Kellett ez a 30 perc, hogy játékban maradjon, de teljesen időszerű volt már a pihentetése.
Az olvasók pontszáma: 7,1

Gareth Bale (7,5)
Facebook oldalunkon tegnap hívtuk fel a figyelmet arra, hogy a walesi gyors érkezik a 11-es vágányon. És megérkezett, nem is akárhogy. Úgy, ahogy azt egy világklasszisnak illik. Jól szállt be a meccsbe, megvolt a lendülete, Isco kiugratásánál pedig úgy hagyott ott mindenkit, mint a kengyelfutó gyalogkakukk. A befejezése pedig pazarra sikeredett. A párharcokba is teljesen nyugodtan ment bele, védekezni is visszazárt. A lehető legjobbkor tért vissza a lehető legjobb módon.
Az olvasók pontszáma: 8

Marcelo (-)
Instant nevetőgörcsöt okozott a csapattársainak a padon, majd mint egy kisgyerek, aki jól végezte dolgát, beszaladt a pályára. Ott azonban nem töltött annyi időt a pályán, hogy pontot kaphasson.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (8)
Rotált a francia, amire nagy szükség van, hiszen sűrű lesz a versenynaptár a következő hetekben. A csapat ennek tudatában meglehetősen felforgatva lépett pályára, ám ebből mit sem vettünk észre a neveken kívül. Kiválóan választotta ki a kezdőcsapat játékosait, pihenőt adott Marcelónak és Casemirónak is, akik messze a legtöbbet „használt” játékosai a csapatnak. Jól vette észre, hogy nagyobb stabilitásra van szükség középen, így jókor hozta be a brazil tankot a középpályára. Harmadik cserének nagy valószínűséggel Jamest vagy Marianót szánta, ám Nacho sérülése keresztbehúzta számításait. Panaszra így sincs okunk, a mester minden egyes döntése ült, a mutatott játékkal is elégedettek lehetünk, még úgy is, hogy a második félidőben visszavettek a srácok.
Az olvasók pontszáma: 7,5

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK