Zidane: Szeretnék néhány percet adni Bale-nek holnap

A szombati bajnoki előtt a francia mester beszélt Bale visszatéréséről, a PSG győzelméről, és szóba került Morata helyzete is.

A meccsről: „Az Espanyol egy olyan csapat, akik remek eredményeket értek el mostanában. Tudjuk, hogy holnap nehéz lesz ellenük, de így megy ez, ha az ember háromnaponta játszik. Koncentráltak vagyunk.”

A keretről: „Egy remek keretet edzek, amelynek minden tagja fontos, és akik nagyszerűen teljesítenek az edzéseken. A háromnaponkénti játék azt jelenti, hogy rotálnunk kell a frissesség érdekében. Létfontosságú, hogy időről időre változtassunk a megszokott dolgokon. Ez az üzenetem a szezon hátralevő részére. Tudom, hogy ez a keret mindenre készen áll.”

A sérültekről: „Bale újra velünk van. Ott lesz velünk holnap, és szeretnék neki néhány percet adni majd. Kezd visszaszokni a játékba, mi pedig boldogak vagyunk, amiért nemsokára mindenki elérhető lesz a csapat számára. Van két vagy három játékosunk, akik kisebb rúgásokat kaptak. Ezek nem súlyos sérülések, de mégiscsak rúgások.”

Bale visszatérése: „Mindannyian ismerjük Gareth-et. Kulcsfontosságú számunkra. Minőségi játékos, gyors, és igazán sok problémát tud okozni az ellenfélnek, ezzel tisztában vagyunk. Mindannyian boldogak vagyunk, különösen ő, hiszen visszatérhetett, és készen áll a játékra. Nagyon izgatott.”

Zidane

A Bernabéu támogatása: „A Bernabéuban mindig hasonló az atmoszféra. A szurkolók fantasztikusak voltak az előző mérkőzésünkön, nagyon sok energiát nyertünk a támogatásukból.”

Coentrão: „Minden alkalommal megvizsgáljuk, hogy száz százalékos-e egy játékos. Holnap meglátjuk, mi történik majd. Fábio az egyike azoknak, akik rúgást kaptak. Vele kapcsolatban az a probléma, hogy nagyon sokáig volt sérült, és ez még mindig érződik rajta. Szeretne visszatérni a pályára, és remélhetőleg már csak napok kérdése, hogy meg is tegye.”

Ronaldóról: „Cristiano mindig gólokat fog szerezni. Ez nem fog változni. De persze másra is képes. Nem csupán góllövő: passzokat, asszisztokat ad, játssza a játékot.”

A Barcelona veresége: „Ez nem változtat a dolgokon. Nem figyelünk arra, amit a többi csapat csinál, csak a saját dolgunkra koncentrálunk. A vereség a PSG jó formájának köszönhető, valamint annak, hogy a Barcelona jelenleg nincs a legjobb állapotban. Még van hátra egy visszavágó, amit le kell játszani. Tudjuk, hogy a Barcelona egy nagyszerű csapat, és bármire képesek.”

Sergio Ramos: „Kapott egy rúgást, de nem sérült. Hétfőn már problémák nélkül edzhet velünk.”

A találkozó utazókeretét itt találod!

Morata: „Nem akartam, hogy távol maradjon a klubtól, Álvaro pedig végül hazatért. Kapott lehetőséget, igaz, kevesebbet, mint Karim. Holnap a kezdőcsapat tagja lesz, és nem ez lesz az utolsó ilyen alkalom. Ő ugyanolyan, mint a keret többi játékosa. Lesznek, akik többet játszanak, mint a többiek, ezen nem lehet változtatni.”

Benzema: „A minap ugyanazt a Karimot láttam, akit korábban is. Az egyetlen különbség, hogy most gólt szerzett. Talán jobb volt védekezésben és jobban mozgott a pályán, de ugyanolyannak tűnt, mint eddig. Keményen dolgozik, vállalja a felelősséget. Betalált a Napoli ellen, és akár több gólt is szerezhetett volna. Ő nem csak gólokat lő, sokkal többet tesz ennél.”

Casemiro: „Ki kell találnunk, hogy mit csináljunk a játékosokkal, hiszen mindannyian kulcstényezők. Jól tudjuk, hogy ki mennyi időt töltött eddig a pályán, azonban figyelembe kell vennünk minden körülményt és minden egyes tényezőt. Ami a holnapi mérkőzést illeti, nem fogok elárulni több részletet, nem fogom elmondani, hogy Moratán kívül ki fog kezdőként pályára lépni.”

A BBC: „Mindhárman nagyon jó játékosok. Mindannyian tudják, hogy mire képesek a pályán. Örülök, hogy mindhárman bevethetők, remélem, ez így lesz a szezon végéig.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK