James Rodríguez: Jövőre is Madridban leszek

A Napoli felett aratott győzelmet követően Casemiro, Benzema, James, Kroos és Ramos is megosztotta gondolatait a sajtó munkatársaival.

Casemiro

A találkozó: „A várakozásoknak megfelelően egy igazán kemény mérkőzésen kellett helytállnunk. Magabiztosan léptünk pályára és jó eredménnyel zártunk, de a legnehezebb teszt még hátravan. Karim fantasztikusan játszott, de ez az egész csapatról elmondható. Meg kell becsülnünk, hogy egy erős ellenfelet sikerült felülmúlni. A kapott gól nélkül tökéletesen este lett volna ez számunkra, de ez csak arra ösztönöz minket, hogy még nagyobb alázattal utazzunk majd Nápolyba. Az ellenfelünk nagyon erős a hazai pálya jelentette extrákkal. Koncentrációra és nyugalomra lesz szükség a győzelemhez. Még hosszú út áll előttünk.”

A gól: „Sokat dolgoztam az ilyen megoldásokon, és hála Istennek, most sikerült éles helyzetben is megvalósítanom. Általában minden nap gyakoroljuk a lövéseket. Én különösen fontosnak tartom a technikám fejlesztését, mert sokszor lépek fel a tizenhatoson belülre, ilyenkor pedig gyakran adódik lehetőség a tüzelésre.”

Szurkolók: „Nagyszerűek voltak, az egész csapat nevében szeretnék köszönetet mondani nekik. Sokat segített a buzdításuk.”

Barça – PSG: „A Camp Nou-ban nem lehet félvállról venni a Barcelonát, hiszen egy nagyszerű csapatról beszélünk. A PSG játékosainak tisztelniük kell őket.”

Karim Benzema

Önbizalom: „A szurkolók támogatása rengeteg önbizalmat adott nekem. Ez nagyon fontos egy csatár számára. Megtanultam elfogadni a kritikákat, de ez nem jelenti azt, hogy nem dolgozok keményen minden nap, az edzéseken és a mérkőzéseken is egyaránt. Ma jól ment a játék. Büszke vagyok, hogy segíthettem a Real Madridot.”

Olvasd el Zinédine Zidane értékelését is!

James Rodríguez

Jövő: „Sokat gondolkoztam a jövőmön. A Real Madrid egy hatalmas klub, én pedig még sok éven át szeretnék Madridban maradni. Itt leszek a következő szezonban. Mindig is itt akartam lenni. Egyre több játéklehetőséget kapok, ez pedig sok mindent megváltoztat. Mindig is azt mondtam, hogy a maradás az első számú opció számomra. Zidane? Jól kijövünk egymással. Ő egy nagyszerű edző és egy még nagyszerűbb ember. Beszéltem vele az este folyamán, de ez a dolog csak kettőnkre tartozik.”

Napoli: „Kiválóan játszottak ma, nagyszerű játékosaik vannak.”

Visszavágó: „Győzelemre éhesen fogunk Nápolyba utazni. A párharc még nem ért véget. Mi vagyunk a Real Madrid. Keményen és egységesen fogunk dolgozni a Bajnokok Ligája trófeájának elhódításáért.”

Toni Kroos

Értékelés: „Mindig jó dolog gólt szerezni, de a győzelem még ennél is jobb. Az elképzelésünk az volt, hogy feltoljuk a védekezésünket és beszorítsuk őket, ezt remekül sikerült megvalósítani. A kiharcolt eredmény jó, de korántsem tökéletes. Magabiztosak vagyunk a továbbjutást illetően, de mindent bele kell majd adnunk a visszavágón. Minimum egy gólt még szereznünk kell Olaszországban.”

Espanyol: „Természetesen továbbra is a tabella élén szeretnénk állni, ezért a célunk hétvégén is a győzelem. Jelenleg csak egyetlen ponttal vezetjük a bajnokságot. Minden meccset meg akarunk nyerni.”

Gólszerzés: „Mindig megragadom a kínálkozó lehetőségeket, de nem vagyok megszállott. Középpályásként a játékom legfontosabb jellemzője a gólpasszok adása, nem a gólok lövése.”

Sergio Ramos

A találkozó: „Szerettük volna egy jó eredménnyel zárni a mai napot, ez pedig sikerült. A csapat felnőtt a Bajnokok Ligájához és az ellenfeléhez. Jól mentek a dolgok, de nem ragadtuk meg eléggé a lehetőségeinket a gólszerzés terén. A visszavágót természetesen komolyan fogjuk venni.”

„Magas intenzitással futballoztunk és mi diktáltuk a játék ritmusát. Igazságos eredmény született, hiszen remekül játszottunk. James? Ha pályára lép, mindig bizonyítani akar. A csapaton belüli versengés is lehet egy út a győzelemhez.”

Visszavágó: „Az olasz szurkolók nagyon fanatikusak. Játékosként én szeretem az olyan stadionokat, ahol a szurkolók a legvégsőkig buzdítják a csapatukat. A Napoli otthonában még sosem jártam, így már kíváncsian várom az összecsapást.”

Maradona látogatása: „Ez büszkeséggel tölt el minket. Egy hozzá hasonló kivételes játékos csak különleges alkalmakkor látogat idegen városokba.”

A védelem négy tagja: „Erről az edző dönt. A szakmai stáb mindig elemzi a soron következő ellenfelet, majd együtt döntik el, hogy melyik rendszer jelenti a legnagyobb hatékonyságot. Ami minket illet, próbáljuk minél jobban teljesíteni az utasításokat.”

Sérülés: „Jobbnak láttam a lecserélésemet, mint az esetleges további kellemetlenségeket.”

PSG – Barcelona: „Ez a meccs mindannyiunk számára egy ébresztő. A PSG kiválóan futballozott. A Bajnokok Ligájában a legkisebb hibákat is megbüntetik. Nem fogok hazudni, nem szeretem a Barça-győzelmeket, így örültem a PSG elleni vereségüknek, de sokkal jobban utálom, hogy a barátaim közben szenvednek.”

Benzema: „Nagyszerűen játszott ma. Ha jól futballozik, akkor a Real Madridnak is megváltozik a játékképe. A jelenléte rengeteg variációs lehetőséget teremt a csapat számára.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK