Zidane-nak újabb kirakóst kell megoldania

Sérüléshullám tizedeli jelenleg a Real Madrid, emellett néhány játékos nem az elvárt szinten teljesít, így Zidane-nak komoly fejfájást okoz a csapat összeállítása. A Marca a lehetséges opciók közül szemezgetett.

A Celta Vigo elleni mérkőzésre lényegében szélső védők nélkül maradtak a blancók, hiszen Dani Carvajal nemrég megsérült, Marcelo pedig a hétvégén esett ki, így a leginkább járható útnak a Castilla játékosok behívása tűnhet a francia mester számára.

Álvaro Tejero és Enzo Zidane már korábban is kaptak lehetőséget, most pedig, hogy Marcelo, Carvajal és Modrić is csatlakozott Pepéhez és Bale-hez, ismét eljöhet számukra a bizonyítás ideje.

Ráadásul Danilo és Cristiano Ronaldo sem tud formába lendülni, James rejtély, Coentrãoval pedig nem lehet számolni.

Ezek figyelembe vételével a Marca az alábbi opciókat szedte össze a lehetséges kezdők tekintetében:

Védelem:

Danilo, Varane, Ramos Nacho: Erre a védősorra van a legnagyobb esély, bár a brazilt Carvajal kiesése után sem játszatta Zidane. Nacho foglalná el Marcelo helyét a bal szélen.

Lucas, Varane, Ramos, Nacho: Lucas Vázquez a Málaga ellen Marcelo kiesése után hátra szorult a szélső védő posztra, miközben Nacho oldalt váltott. Ez is egy opció.

Nacho, Varane, Ramos, Tejero: Zidane szívesen nyúl a Castillához. Tejero behívása lehetőséget teremtene arra, hogy Nacho továbbra is a jobb oldalon legyen, esetleg Ramos húzódhatna ki a szélre, miközben Nacho foglalja el az egyik középső posztot.

Ramos, Varane, Nacho: A blancók átválthatnak egy három védős taktikára is, három középső védővel, illetve két szélsővel, akik vélhetően Lucas és Asensio lennének.

Középpálya:

Kroos, Casemiro, Kovačić: Modrić hiányában honfitársa lehet a legjobb opció, ez is a legvalószínűbb forgatókönyv.

Kroos, Casemiro, Isco: James valószínűsíthető kimaradásával nem nagyon van más választási lehetősége Zidane-nak a középpálya összeállításánál. Isco lehet még a harmadik, az érinthetetlen Kroos és Casemiro mellett.

Támadók:

Lucas Vázquez, Benzema, Cristiano: Ez a hármas kezdett a Málaga ellen, ez lehet a befutó most is.

Isco, Benzema, Cristiano: Ha Vázquez hátra szorul, Zidane esetleg Iscót használhatja a támadások jobb oldalán.

Vazquez, Benzema, Asensio: Ha Cristiano nem játszana, akkor Asensiónak kellene helyettesítenie. Több játékpercet érdemelne.

Lucas Vázquez, Benzema, Morata: Ez egy kevéssé valószínű kezdő. Zidane nem gyakran használja a két csatáros felállást, de a Celta ellen gólokra lesz szükség.

Isco, Benzema, Asensio: Ez lehet még egy opció, ha Cristiano nem játszik. Isco a Málaga ellen már kapott játéklehetőséget csereként, sérülése után bevethető állapotban van.

Te hogyan állítanád fel a csapatot a Celta ellen? Írd meg hozzászólásban a cikk alatt, vagy Facebookon, kommentben.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK