Egytől egyig: Real Madrid – Málaga (2-1)

Két vereség után ismét győzni tudott Zidane csapata, ezzel őszi bajnokként vághatnak neki az idény második felének. Mi ismét megpróbáljuk a mérkőzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok, a játékosok és a mester teljesítményét. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (6)
Hullámzó volt a csapat teljesítménye. Az első félidőben meglehetősen nehezen indultak be a srácok, a védelemben többször is zavar keletkezett, majd jött Ramos kétszer, és némileg megnyugodtunk. Volt egy-két szemre is tetszetős összjáték, ötletes támadás, amely vagy a támadóduóban, vagy Kameniben akadt el. A második játékrészre aztán teljesen elhittük, hogy megnyertük a meccset, magunkra húztuk a Málagát, aminek a 63. percben meg is lett az eredménye, és még örülhetünk is, hogy csak egyetlen gól formájában. Ami a csapategységeket illeti, a védelem egy-két üzemzavar kivételével stabilan állta a sarat, még ilyen érdekes összetételben is, a középpályán láthattunk világklasszis teljesítményt, a támadósor pedig az öltözőben maradt. Ez utóbbi nagyon aggasztó, mert az elmúlt időszakban a támadóink csak arra alkalmasak, hogy megakasszák az offenzíváinkat. Nem vagyok boldog továbbá amiatt sem, hogy a csapat továbbra sem tud előrukkolni tartósan kiegyensúlyozott játékkal. Küzdeni persze tudnak és akarnak is a srácok (egy-két kivétellel), de ez nem mindig lesz elég. A sérülések sem segítenek minket, Marcelo kiesése további problémákat vetít előre, hiszen a brazilnak egyáltalán nincs alternatívája jelen pillanatban. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok az előttünk álló hetekben, az azonban biztos, hogy szintet kell lépni, ehhez viszont kivétel nélkül mindenkire szükség van. Ha ez sikerül, akkor nem lesz gond a tavasz folyamán.
Az olvasók pontszáma: 5,8

Málaga (5)
Nem volt igazi átütőerő bennük, hét alkalommal azonban így is a kapu elé tudtak kerülni, és gólig, valamint kapufáig jutottak. Volt a mérkőzésnek egy olyan periódusa, amikor ők is elhitték, hogy van keresnivalójuk a Real Madrid ellen. Ezzel nincs is gond, azzal viszont igen, hogy sokszor úgy rúgtak, mint a szomjas lovak, csoda, hogy megúsztuk ebből kifolyó sérülés nélkül (Marcelo izomsérülése nem az ellenfél erőszakos játéka miatt történt meg).
Az olvasók pontszáma: 4,6

Játékosok

Toni Kroos (9)
Nagyon mulatságos volt olvasni a minap a kommentek között, hogy a német egy lassú, teljesen kiszámítható játékos, aki csak és kizárólag alibipasszokra képes, és hogy mi mindig túlértékeljük. Nos, remélem, hogy aki így gondolja, látta a mai mérkőzést. Toni olyan teljesítményt rakott le az asztalra, hogy arra még a legszőrösszívűbb, a németet zsigerből gyűlölő szurkoló is elégedetten bólogathatott. Mondjuk ezúttal is csak 9 kulcspasszt adott, annak is felét szabadrúgásból… Nem is értem, hogy lehet világbajnok, hogy lehet ott rendre az év csapatában, erre igazából bárki képes lenne. A két gólpassza, az meg… Ááá, hagyjuk is. Kritikán aluli.
Az olvasók pontszáma: 7,5

Keylor Navas (6,5)
Átlagos teljesítmény a Costa Rica-i kapustól. Magabiztosan védett, sajnálatos, hogy bravúrja után a kipattanóból sikerült szépítenie a vendégeknek, Keylor azonban mit sem tehetett erről. Ami negatívumként hatott, hogy egy-két magas labdánál ismét bizonytalan volt, azonban szerencsére ezekből nem alakult ki igazán veszélyes szituáció.
Az olvasók pontszáma: 6,5

Nacho (7,5)
Ennek a srácnak aztán tényleg édesmindegy, hogy a védelem melyik pontján veti be őt Zizou. A jobbon kezdett, majd kényszerből a baloldalra került, azonban végig stabil védekező teljesítményt nyújtott. A támadásokkal is felért, törekedett mindig a biztosat választani, ami teljesen rendben van, hiszen tőle nem várhatunk Marcelo-szintű csillogást a támadóharmadba felérve. Ő nem zsugás, nem labdazsonglőr, hanem egy nagyon megbízható „iparos”, akinek minden porcikáját átjárja a madridizmus. Nincs olyan ajánlat amiért cserébe elengedném őt más csapathoz.
Az olvasók pontszáma: 7,2

Raphaël Varane (7,5)
Egy-két helyezkedési hibától eltekintve igen masszív teljesítményt nyújtott a francia. A levegőben ismét verhetetlen volt, emellett Peñarandát is szépen radírozta le a pályáról. Az elmúlt időben a labdakihozatalokat is egyre nagyobb sikerrel támogatja, ma is besegített a középpályásoknak. Az pedig nagyon szembetűnő, hogy a középső védők közül Ramosszal érteti meg magát a legjobban, a spanyol mellett képes a legmagasabb szinten játszani.

Az olvasók pontszáma: 6,7

Sergio Ramos (9)
Valamilyen szoftverhiba következményében hét közben eltévesztette a kaput, azonban nagyon jól sikerült frissítést kapott azóta a kis buksijába a drága kapitányunk, aki a kupában vétett hibáját a Málagán verte le. Hihetetlen, páratlan, csodálatos érzéke van ahhoz, hogy hogyan kell támadni a labdát a tizenhatoson belül egy pontrúgás esetén. Őszintén mondom, én ehhez foghatót nem igazán láttam még. Meggyőződésem, hogy jelenleg Ramos a világ legjobban fejelő labdarúgója. Valahányszor belegondolok abba, hogy hány trófeához segített már hozzá minket, vagy egyáltalán hány pontot köszönhetünk neki csak az idei szezonban, mindig libabőrös leszek. Persze ő is hibázik, ezt láthattuk a hét közepén, de garantált, hogy pillanatnyi üzemzavarait fontos találatokkal (majd azt követően bősz puta madrézéssel) feledteti. Hatalmas érdemei voltak a mai győzelemben, így nem meglepő, hogy az olvasók őt látták a legjobbnak.
Az olvasók pontszáma: 8,4

Marcelo (-)
24 percet töltött a pályán, ennyi idő alatt igazán értékelhető megmozdulásra nem futotta tőle, ráadásul az utolsó 5 percében már sérülten próbálkozott a játékkal. Reméljük, hogy minél előbb ismét pályán lehet.

Casemiro (7,5)
Nagyon komoly védekező munkát végzett a brazil tank, szinte lehetetlen volt átjátszani a középpályán. Az első gólunkat megelőzően is ő szerzett labdát, tőle indult a támadás, amiből aztán a szöglet lett. Egész sokáig ő volt nálam a legjobb, majd megpróbált keringőzni a tizenhatoson belül, kétszer egymás után, egyszer pedig a középpályán csinált egy hajmeresztő mutatványt. A feladatát csodálatosan látja el, viszont ami nem az ő asztala, azt nem szabad erőltetni. A kevesebb néha több, Case. Probléma viszont szerencsére nem lett rövidzárlataiból.
Az olvasók pontszáma: 7,1

Luka Modrić (6,5)
Nem volt igazán jó meccse a mágusunknak, az a varázspálca most nem funkcionált túlságosan jól. Több alkalommal is kisegítette a védőket, a támadásokhoz azonban közel sem tudott annyit hozzá tenni, mint német csapattársa, több alkalommal is labdát vesztett. Ez előfordul, főleg úgy, hogy ők ketten gyakorlatilag minden meccsünkön végig a pályán vannak. Ami azonban aggasztó, hogy Zizou a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a horvátnak problémái voltak, ezért kellett lejönnie. Reméljük, hogy nem sérült meg komolyan.
Az olvasók pontszáma: 6,9

Cristiano Ronaldo (1)
Ha azt szeretném pontozni, hogy milyen befolyással volt a csapatra, akkor -1-et kapott volna, hiszen pontosan ennyivel voltunk kevesebben az ő jelenléte miatt. Defenzív munka nulla, mondjuk esetében ez nem meglepő. Az viszont, hogy a rettentően kevés ziccerét is elrontja, valamint folyamatosan odaajándékozza a labdát az ellenfélnek, már annál inkább. Nagyon kevés értékelhető megmozdulása volt, pedig ezúttal nem a 9-es pozíciójában kellett erőlködnie. Legalább a kapufát sikerült eltalálnia, igaz, három-négy éve ugyanezen a meccsen mesterhármassal jött volna le a pályáról ugyanennyi lehetőség mellett.  
Az olvasók pontszáma: 4,1

Lucas Vázquez (8)
Nagyon magabiztosan kezdte a meccset, a támadósorból az övé volt az egyetlen értékelhető teljesítmény, ő tudott csak veszélyes lenni a kapura. Aztán jött Marcelo sérülése, egy sorral hátrébb kényszerült, a jobbhátvéd pozíciójába. Ott sem okozott problémát számára a játék. Lucas az a játékos, akinek egyáltalán nem büdös a munka, ezt ma is bizonyította. Övé a legtöbb labdaszerzés a védelem tagjai közül úgy, hogy nem is a saját pozíciójában játszott. Le a kalappal.
Az olvasók pontszáma: 7,3

Karim Benzema (0)
Szép kerek szám. Ha a Ronaldónál leírt logika alapján pontoznék, akkor Karim -2-ig csúszott volna, hiszen a portugállal igazából csak hátráltatták a csapatot. A francia azonban még kapufáig se jutott, sőt, mindössze 17 passza volt, azoknak közel fele pontatlan. Két embernyi előnyt hatalmas luxus adni az ellenfélnek. Sajnálom, hogy nem tud kiegyensúlyozottan teljesíteni két egymást követő mérkőzésen. A Bernabéu is hozzám hasonlóan értékelte a produkcióját, meglehetősen hangos füttykoncert mellett hagyta el a pályát.
Az olvasók pontszáma: 3,7

Cserejátékosok

Isco (3)
Marcelo helyére érkezett, de nem igazán sikerült felvennie a meccs ritmusát. Többször is eladta vagy elveszítette a játékszert, nem sikerült lendítenie a támadásokon is. Egyetlen igazán jó megmozdulása a Ronaldónak adott labdája, amiből a portugál a kapufát találta el.
Az olvasók pontszáma: 5,5

Mateo Kovačić (-)
Honfitársát váltotta, de a neki jutó szűk 15 perc alatt igazán kiemelkedőt nem tudott nyújtani, ami nem is meglepő. Egy fontos labdaszerzésre azért futotta tőle.

Álvaro Morata (-)
Nem lehet egyszerű feladat végignézni a vetélytársad töketlenkedését, majd kapni tíz percet arra, hogy mutasd meg, te vagy a jobb. Álvaro még a labdával sem nagyon találkozott.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (5)
A formációval ezúttal nem volt gondom, azzal viszont igen, hogy megint láthattunk rettenetes teljesítményeket, mégsem nyúlt bele időben a csapatba a mester, sőt, volt aki ismét végig a pályán maradhatott a nevének, és nem a mutatott játékának köszönhetően. Emellett totálisan felesleges volt ismét kezdetni Kroost és Modricot is (igaz előbbinek elévülhetetlen érdemei vannak a győzelemben), főleg úgy, hogy Kovacic teljesen egészséges. A német és a kis horvát rengeteg meccset játszanak végig, ennek pedig előbb vagy utóbb meglesz a böjtje, az is lehet, hogy Lukita esetében pontosan most. A mutatott játék sem nevezhető igazán tetszetősnek, azonban vajmi kevés esélyt látok arra, hogy Zizou a látottakra kérte volna a játékosait. Ebben a tekintetben egyébként meglehetősen nehéz javulni, hiszen a csapat összetétele meccsről meccsre változik, mert a játékosaink úgy hullnak, mint a kemotoxos legyek. Az látszik, hogy a Sevilla elleni vereség óta hullámvölgyben a csapat, döcög a szekér, abban viszont biztos vagyok, hogy kellő tökösséggel és támogatással sikerül ebből kilábalni. Ehhez azonban, ahogy fent is említettem, mindenkire szükség lesz.
Az olvasók pontszáma: 5,2

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…