Zinédine Zidane: Mindent megbeszéltünk Jamesszel

A Real Madrid szerdán a Sevilla ellen lép pályára a Király-kupában. A mérkőzés előtt Zinédine Zidane megtartott szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

Karácsonyi szünet: „Hat hónap után jól esett egy kis szünet. Jó dolog, ha az ember egy hetet együtt tölthet a családjával. Fontos azonban az is, hogy egy hetünk volt a felkészülésre. Nem hagyjuk abba a munkát, hiszen nehéz hetünk lesz, s egy olyan időszak előtt állunk, amikor három naponta játszunk meccseket. Húsz mérkőzésünk lesz a következő hetven napban, de ez az, amit a játékosok igazán szeretnek.”

James: „Ő egy fontos játékos. Olyannyira vonom be őt, amennyire bármely más játékost. Mindenki fontos és együtt folytatjuk a munkát. A klubvilágbajnoki döntőt követően volt némi csalódottság, hiszen azok a játékosok, akik nem léphettek pályára, dühösek voltak. Megértem, hogy néha nehéz az ilyen helyzetekben. De ez már a múlté, most az előttünk álló feladatokra kell koncentrálnunk és együtt kell működnünk. Mindezt megbeszéltük. Ő a világ legjobb klubjának, a Real Madridnak a játékosa és itt is akar maradni.”

Ramos állapota: „Azzal, hogy pályára lépsz egy döntőben, kockázatot vállalsz. A mérkőzés előtt arra gondoltam, hogy képes lesz játszani, s végül végig a pályán volt. Mára felépült és jó állapotban van. Még egy kis időre van szüksége, ezért nincs velünk, de sokkal jobban van, s hamarosan ismét csatlakozik hozzánk.”

Egy év a csapattal: „A bemutatásom alkalmával kicsit stresszesebb voltam. Mindig idegeskedünk, de kevesebbet, mint a bemutatkozásunkon. Mindennek azonban vége, holnap újabb összecsapás vár ránk. Több hajszálamat is elhullajtottam ebben az esztendőben, de akárcsak ti, mi sem tehetünk ez ellen semmit. Elégedett vagyok az általam végzett munkával, ugyanakkor még sok a tennivalóm. Boldog vagyok a játékosok teljesítménye miatt is. Játékosként sok trófeát nyertem, s mindig a lehető legtöbb győzelemre törekedtem. Örülök mindennek, amit sikerült megnyernünk. Nem számítottam ilyen sikerekre, most azonban folytatnunk kell a munkát. Nekem is javulnom kell mindenben. Játékosként is így vélekedtem. Egy labdarúgó, egy edző mindig képes a fejlődésre. Hogy miben vagyok jó, nem tudom, ezt nektek kellene megmondanotok. Szenvedélyem a futball, az életem része. Ez az a tulajdonság, amellyel minden edzőnek és játékosnak rendelkeznie kellene.”

Az első év legszebb pillanat: „A Bajnokok Ligája megnyerése. Ez a hátralévő életemben nem fog még hússzor megtörténni. Legrosszabb nincs. A klub célja, hogy minden trófeát elhódítson, ez az, ami számít és ez az, amiért egész évben küzdünk. Két kupát már nyertünk és még három vár ránk ebben a szezonban. A legjobb formánkat próbáljuk nyújtani, hogy azokat is megnyerhessük.”

Pepe: „Nagyon fontos játékos és a Real Madrid történelmének része. Már tíz évet töltött a klub kötelékében, s ezalatt történelmet írt. Azt szeretném, ha maradna, és csak az érdekel, hogy mit tehet még értünk.”

A Legjobb Edzőnek járó elismerés: „Nem érne váratlanul, ha nem én nyerném. Teljesen normális lenne, ha valaki másnak ítélnék, hiszen én még csak most mutatkoztam be. Még sokat kell tennem és többet kell bizonyítanom. Ezen dolgozunk és ez így van rendjén.”

Cristiano: „Nem hiszem, hogy megkérdőjelezik a benne rejlő potenciált, hiszen az óriási, ezt a statisztikái is mutatják. Normális, hogy Cristiano vitákat gerjeszt. Jól dolgozik, csak ő tudja azt csinálni, amit. Így kell folytatnia, kemény munkával, hogy még több mindent elérhessen. Meglepne, ha a FIFA díját nem ő nyerné, Egyedülálló, amit ő tett 2016-ban.”

Morata és a Juventus: „Nem hiszem, hogy ez az információ valós. Boldognak tűnik, itthon van és nagyszerű munkát végez. A projekt egy fontos eleme. Nem gondolom, hogy igaz lenne, amiről az emberek beszélnek.”

Különbségek az UEFA-szuperkupa mérkőzéséhez képest: „Ez egy teljesen más meccs lesz. Az, hogy megnyertük azt a meccset, nem jelenti azt, hogy holnap is győzni fogunk. Jól fel kell készülnünk a mérkőzésre. Már most szeretnénk kezdeni a meccset.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK