Marcos Llorente: Amikor visszatérek, nem a kispadon akarok majd ücsörögni

Marcos Llorente jelenleg az Alavésben futballozik kölcsönben. Az AS riportere beszélgetett vele a családja labdarúgó múltjáról, az étrendjéről, a visszatéréséről Madridba, no, meg arra a kérdésre is választ kapunk, miért annyira hálás Rafa Beníteznek.

Te vagy a Llorente – Grosso – Gento sor legújabb képviselője. Édesapád, Paco, nagybátyád, Julio, nagypapád, Grosso, illetve Paco és Antonio Gento összesen 1163 tétmérkőzéssel rendelkeznek a Real Madridban.

Ezt nem is tudtam. Hihetetlen szám.

Akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy te sosem fogsz a város piros-fehér oldalán játszani…

Nem, erre nincs esély. Édesapám a Real Madridban és az Atléticóban is játszott, de én jobban szerettem őt a fehér mezben látni… Szeretnék nagyon sok derbin pályára lépni habfehérben. A családom sok tagja írt történelmet a Real Madriddal, én is a nyomdokaikba akarok lépni.

Nagybátyáid, Jose Luis és Toñín a Real Madrid kosárlabda csapatában játszottak, édesanyád, Gelu Moreno pedig válogatott szinten képviselte Spanyolországot…

Gyerekként a kosárlabdát jobban szerettem, mint a focit. Van egy fotóm, amire a nagyapám a következőt írta: „A következő Michael Jordannek”. Mindkét sportot űztem, míg végül a focit, ami a családban az első helyen áll, elkezdtem jobban élvezni.

A Real Madriddal kapcsolatos „múltaddal” hogy lehet, hogy nem csatlakoztál a csapathoz 13 éves korodig?

Az akadémia hívta édesapámat néhányszor, de elmondta nekik, hogy nem mehetek. Azt akarta, hogy először élvezzem a játékot a barátaimmal, mivel tudta, hogy ha egyszer bekerülök, akkor a játék élvezeti része megszűnik az óriási elvárások miatt.

Paco Gento nemrég azt mondta, hogy nagyon szeretne téged a Bernabéuban látni. Ezt sajnos nagyapád, Grosso nem teheti meg, mivel 2002-ben eltávozott…

Nagyon büszkévé tesznek ezek a szavak, különösen annak tekintetében, hogy ki mondta őket. Sajnálatos, ami nagyapámmal történt, tudom, hogy ő is nagyon szeretett volna engem a Real Madrid mezében látni. Amikor elhunyt, még nem is tudtam, hogy egyszer a Madrid játékosa volt. Szomorú vagyok, amiért nem láthatja, hogy boldogulok.

De azt tudta, hogy profi focista leszel…

Igen, mindig azt mondta, hogy „az a kis szőke fickó, az a kis majom” egyszer focista lesz. (mosolyog) Azért mondta ezt, mert látta, hogy nem szeretek veszíteni. Amikor labdázgattunk a hátsó kertben, nagyon ideges voltam, ha veszítettem, sírni is szoktam. (nevet) Mindig nagyon versengő voltam.

Néhányan azt mondják, a családi múlt miatt léptél be a Madrid kapuján.

Nem mondhatják, hogy így van, az édesapám miatt… Egyébként nem voltam állandó csapattag. Az U14-es és U16-os csapatban is mindig csere voltam. Lényegében az életemet a kispadon töltöttem.

Ezt nehéz elhinni.

Az U19-es csapatig így volt, ahol Morientes volt az edző. De még ott is a lelátóról néztem végig az első három-négy meccset.

Mi volt a gond?

Sosem voltam egy első opció, sosem volt kellő önbizalmam, amit az okozott volna, hogy tudom, úgyis játszani fogok. Aztán ott volt a fizikai oldal. Amikor rájöttem, hogy a lelátókról nézem a meccseket, édesapámmal egyeztetve úgy döntöttem, hogy a tanulmányaimat egy kicsit háttérbe szorítom és reggelente külön edzéseket fogok végezni. Nem sokkal később kezdtem megkapni a lehetőséget.

Fizikálisan édesapád jó referencia volt. Ő mondta, hogy szedd össze magad?

Mindig azt mondja, hogy amikor játszott, mindig figyelt magára. Nem nagyon figyeltem erre a tanácsra… Úgy gondoltam, hogy amit Valdebebasban csinálok, az elég. De rá kellett jönnöm, hogy a gondolkodásomon kell változtatni. Hagytam, hogy eddzen engem. Egyébként pedig egy igazi rabszolgahajcsár!! (nevet) Minden nap elmentünk tudni jó pár mérföldet. Délután a Madriddal edzettem. Ma, bár szabadnapom van, szintén fogok dolgozni a saját akaratomból.

És ha minden igaz, ezt a bizonyos „caveman étrendet” követed, ugye? Mesélj erről!

Ez egy paleolit étrend, passzol a labdarúgó-elfoglaltságaimhoz. Mindenből eszem egy kicsit – csirkéből, húsból, halból és tojásból -, de csakis ökológiai készítményeket, amikben nincsenek adalékanyagok.  Szénhidráttal, rizzsel, búza nélkül. Mindig is egészséges étrendem volt, apukám már hároméves koromban salátával tömött. (nevet)

És működik is?

Három vagy négy éve nem voltam sérült, még az egyszerű húzódások is elkerültek.

Az Alavésnél Mauricio Pellegrino az edződ. Annak idején remek középhátvéd volt…

Sok taktikát magyaráz el nekem. De ha valamiért jól tudok labdát szerezni a középpályán, az azért van, mert fizikailag jó formában vagyok. De a nagybátyám, Julio is sokat segít, tanácsokkal lát el, miként helyezkedjek a pályán. Együtt szoktuk visszanézni a meccsekről a felvételeket, hogy kijavítsuk a hibáimat. Szóval amikor a csapattal nézzük ugyanezeket a videókat, én már rég tudom, hol és mit rontottam el.

Néhányan azt mondták, mikor a Castillában voltál, hogy te vagy az „új Casemiro”. Mások a játékod alapján az „új Kroosnak” tartanak…

Nem akarok az „új Casemiro” vagy az „új Krros lenni”. Remélem, hogy Marcos Llorente tudok lenni. Nem próbálok meg úgy teljesíteni, ahogy mások, egyszerűen csak meg akarok mutatni a képességeimet. Nem akarok senkinek sem a cseréje lenni. Ugyanúgy fogom folytatni, mint eddig, anélkül, hogy bárkit is másolnék.

Szóval, ha jól értem, nem akarsz tartalékembernek visszajönni Madridba…

Amikor majd visszatérek, egy biztos helyet akarok a csapatban. Nem a kispadon akarok ücsörögni, arra várva, hogy valaki lesérüljön vagy eltiltott legyen. Harcolni akarok, hogy elnyerjem a helyemet.

Gondolod, hogy ez lehetséges Zidane irányítása alatt?

Persze. Sok edzését láttam, és tudom, hogy aki keményen dolgozik, megkapja érte a jutalmát. Úgy gondolom, adni fog nekem egy lehetőséget.

Akárcsak Rafa Benítez. Ő volt az, aki először betett az első csapatba.

És ezért csakis köszönettel tartozom neki. Minden nap felhívott, hogy az első csapattal készülhessek; sokat tanított nekem a különböző taktikákról, és valóra váltotta a nagy álmomat: debütálni a Real Madridban, ráadásul a Bernabéuban.

Nem játszhatsz a Madrid ellen a szerződésed egy kitétele miatt.

Csalódott vagyok emiatt. De amikor aláírtam a szerződésemet, tudtam, hogy az ellenük vívott két meccsen nem szerepelhetek majd. Szóval inkább nem gondolok erre… Megértem a döntésüket.

Rendben, de akkor mit tippelsz a meccsre?

1-0, Deyverson góljával.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK