Egytől egyig: 2016. szeptemberi összesítő

Szeptemberben hat mérkőzésen lépett pályára csapatunk, és ahogy mi, úgy ti is hatszor leosztályoztátok a csapatokat, a játékosokat és az edzőket. Hogy átfogó képet kapjatok, csináltunk egy havi összesítést, amelyből kiderül, hogy ki lett a szerkesztőknél és az olvasóknál a hónap legjobb játékosa. Az értékelésbe kizárólag olyan játékosokat vettünk bele, akiknek legalább három osztályozható mérkőzésük volt. Vágjunk bele!

8. Kiko Casilla

A szerkesztők osztályzata: 6,5 (7.)
Az olvasók osztályzata: 6,26 (8.)

Együttes osztályzat: 6,38

Navas sérülése nyitott neki utat a kezdőbe, ötször is ő védhette a madridi kaput. Kár, hogy csak egy olyan volt, ahol nem kapott gólt (Espanyol), igaz, akkor ő lett a szerkesztőknél a mérkőzés legjobbja (7,5), és kiemelkedő pontszámot kapott az olvasóktól is (7,7). Stabil teljesítményt nyújtott, és bár látványos hibája nem volt, jobb helyezkedéssel talán megelőzhetett volna 1-2 gólt.

7. Lucas Vázquez

A szerkesztők osztályzata: 6,6 (6.)
Az olvasók osztályzata: 6,34 (7.)

Együttes osztályzat: 6,47

A dinamikus spanyol szélső jól gazdálkodik a perceivel, a Sporting ellen kulcsszerepet vállalt a fordításból, Moratával együtt. A többi mérkőzésen is egyenletes teljesítményt nyújtott, sok mozgással, talán a Las Palmas elleni meccse bizonyult gyengébbnek, de ott majdnem mindenkiről elmondható ez. Az viszont biztos, hogy Morata mellett ő is több játéklehetőséget érdemelne, hiszen a pontok alapján ő lett szeptember hónap legjobb támadója!

6. Mateo Kovacic

A szerkesztők osztályzata: 6,67 (5.)
Az olvasók osztályzata: 6,4 (6.)

Együttes osztályzat: 6,53

A hónap egyik pozitív meglepetése a fiatal horvát középpályás magabiztos teljesítménye. Három mérkőzésen szerepelt csupán, de az Osasuna, a Villarreal és a Dortmund ellen sem teljesített rosszul. Casemiro kiválásával a vártnál több játékperc csurranhat-cseppenhet a számára, és az eddigiek alapján bizonyára jól fog teljesíteni, ha lehetőséghez jut.

1609291tol1ighavi3

5. James Rodríguez

A szerkesztők osztályzata: 6,38 (8.)
Az olvasók osztályzata: 7,13 (2.)

Együttes osztályzat: 6,75

A kolumbiai érdekes hónapon van túl, hiszen kulcsmozzanatokban egész eredményes volt, de mezőnymunkában meglehetősen keveset mutatott szeptemberben, talán ez lehet az oka, hogy míg a szerkesztőknél 8. lett, az olvasóknál ő lett a havi ezüstérmes! Reméljük októberben képes lesz fokozni ezt a teljesítményt – persze ehhez kell a megfelelő játékidő is.

4. Dani Carvajal

A szerkesztők osztályzata: 6,9 (4.)
Az olvasók osztályzata: 6,66 (4,)

Együttes osztályzat: 6,78

Általában ő volt a védelem legjobbja a szeptemberi meccseken, a Sporting és az Espanyol ellen a csapat egyik kiemelkedő tagja volt az olvasók és a szerkesztők szerint egyaránt. A három döntetlenre végződő találkozón is pályára lépett, és egyik esetben sem tehetett arról, hogy a Real Madrid nem tudta megnyerni ezeket a mérkőzéseket. Így tovább, Dani!

>>> Tovább a három dobogós helyezettre

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK