Del Bosque: Sajnálom, hogy Iker nem volt jó viszonyban a szakvezetéssel

Vicente Del Bosque tegnap este a spanyol nemzeti rádió vendégeként jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg a július 31-én lejáró szerződését a válogatott vezetőedzőjeként, és nem fogad el egyéb pozíciót sem a Spanyol Labdarúgó-szövetségen belül. A Real Madriddal és a nemzeti csapattal is mindent megnyerő tréner döntése végleges: visszavonul. Klubszinten két Bajnokok Ligáját, két bajnokságot, Világkupát, Európai Szuperkupát és Spanyol Szuperkupát nyert, a válogatottal pedig egyszeres világbajnok és egyszeres Európa-bajnok.

Del Bosque a bejelentését követően, éjféltől a Cadena SER rádiócsatorna vendége volt. Az interjú során számos kérdéskört vitatott meg a műsorvezetővel, azonban a másnap reggeli címoldalakra az Iker Casillasszal kapcsolatos szavai kerültek. Íme ez a részlet:

„Biztos vagyok benne, hogy Casillas neheztel rám, és megértem. Sosem tagadta meg a játékot, ezek a hírek alaptalanok. A játékostársaival mindig kiváló viszonyt ápolt, a szakvezetéssel meg hol így, hol úgy.”

„Az egyetlen játékos, akitől nem búcsúztam el, az Casillas volt. Sajnálom, hogy nem volt jó viszonyban a szakvezetéssel.”

„Hihetetlen volt, hogy korábban a madridisták kifütyülték Casillast, és ennek megfelelően véleményeztem az esetet, mindig is nagyon egyértelműen fogalmaztam.”

„Sajnálom, hogy velük, Tonival [Toni Grande segédedző], Miñanóval [Javier Miñano erőnléti edző] és velem nem volt olyan a viszonya, mint a csapattársaival. Különösen azért, mert a kedvenceim egyike volt.”

Del Bosque, Iker Casillas

„Casillas csak ránk haragudott. Ezt teljesen őszintén mondom. A csapattársaival kiváló viszonya volt. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben feloldódik ez a helyzet. Nem szabad haragot tartani.”

„Persze elképzelhető, hogy hibáztunk Casillasszal kapcsolatosan. Nem tudom.”

„Casillast büszkeséggel kell, hogy eltöltse az, hogy ennyiszer volt a válogatott tagja. Az érdemeit nem kicsinyíti ez a történet.”

„Nem volt más konfliktus a válogatotton belül. Az egyetlen konfliktus Ikerrel volt, bár ez sem fajult fegyelmezetlenségig.”

„Sajnálom, hogy ez történt, mert 9 éves kora óta ismerem, és nagyon nagyra értékelem.”

Forrás: Cadena SER
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK