Sergio Ramos: A BBC mindenkit fejlődésre késztet

Sergio Ramosszal a Real Madrid egyik legnagyobb szponzora, a Bwin készített interjút a világ legnagyobb derbije előtt. A Kapitány beszélt a BBC tagjairól, megemlékezett Johan Cruyff-ról, és dicsőítette Keylor Navas teljesítményét is.

A mérkőzésről: „A legfontosabb, hogy a csapat egy jó meccset játsszon és természetesen a győzelem megszerzése. Reméljük, hogy a szurkolók számára látványos mérkőzés lesz. Ezek a mérkőzések megmutatják, hogy bármi megtörténhet. Megpróbálunk egy nyugodt meccset játszani, a dolgok kívánt alakulása érdekében használni szeretnénk az ösztöneinket, ami az egyik legfontosabb tényező, amikor egy fontos riválissal találkozunk. Ezek a mérkőzések mindig különlegesek. Számomra ez a mérkőzés azt jelenti, hogy a világ legjobb csapata találkozik egy másikkal, akik az elmúlt években megmutatták, hogy szinte minden sorozatban a legjobbak. A rivalizálás fokozódik, ezt pedig még jobban észre lehet venni a Clásicón. A történelem során csak néhány olyan mérkőzés volt, amelyet ekkora rivalizálás vett körül és ilyen fontossággal bírt, mint amit mi átélünk a klasszikusokon.”

A kapusok vagy a támadók mérkőzése: „Nem tudom. Ehhez látnoknak kellene lenni. Reméljük, hogy látványos mérkőzés lesz, és képesek leszünk győzelemmel hazatérni. Nem tudom, hogy a kapusok vagy a támadók mérkőzése lesz-e, de reméljük, hogy a támadóink számára jó meccs lesz a holnapi. Nem tudni, hogy betalálok-e, de ha a gólszerzés győzelemhez segíti a csapatot, akkor az nagyszerű dolog. Ez számomra csak másodlagos, a fontos az, hogy a csapat jó meccset játsszon, és hogy győzzünk. Nagyszerű lenne, ha góllal tudnék hozzájárulni. Nem ez lenne az első találatom a Barcelona ellen, mindig sokkal jobb érzés betalálni egy ekkora rivális ellen.”

Sergio Ramos_1

Saját magáról: „Jobban szeretem, ha mások jellemeznek, de ha kellene mondanom valamit magamról, akkor erős játékosként írnám le magam. Ezt a karaktert próbálom minden edzésen és minden mérkőzésen továbbítani és továbbadni a csapattársaimnak.”

BBC: „A minőség és a veszély az, ami megkülönbözteti őket a többiektől. A gólokért élnek. Ha ilyen játékosaid vannak, akik ennyire gyorsak, agilisak és ilyen minőséggel támadnak, az végül a többieket is fejlődésre készteti.”

Keylor Navas: „A kapus mindig sokkal fontosabb, mint a többiek. Ha hátulról mindent látsz, az megkülönböztet a többiektől. Keylor nagyszerűen alkalmazkodott azok után, hogy egy olyan legenda helyébe lépett, mint Iker. Nem volt egyszerű feladat, de az az igazság, hogy nagyon elégedettek vagyunk a teljesítményével. Nagyon fontos, hogy a leghátsó ember biztonságérzetet sugározzon a többiek felé.”

Cruyff: „Nagyon rossz hírként érte a futballvilágot. Egy legendát veszítettünk el. Már a születésem előtt legenda volt, ez sokat elmond egy olyan játékosról, aki egy korszakot és egy filozófiát határozott meg. Aki szereti ezt a sportot, mindig emlékezni fog rá.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK