Egytõl egyig: Eibar – Real Madrid

Könnyed, négygólos gyõzelemmel jelentkezett Ancelotti csapata a válogatott szünet után, ezzel a Real Madrid továbbra is a tabella élén áll. Mi ismét megpróbáljuk a játék képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (9)
Brutális. Jelenleg ez az elsõ szó, ami eszembe jut, ha a csapatra gondolok. Megint nem álltak meg négy gól alatt Cristianóék, és hihetetlen, 3,8-as a meccsenkénti gólátlaguk a bajnokságban. Elképesztõ, még akkor is, ha az Eibar nem ígérkezett túl nagy falatnak a királyi gárda számára. Ancelotti elég komolyan összerakta ezt a csapatot, tökélyre fejlesztette a taktikát, és az sem elhanyagolható, hogy egy fontos láncszem kiesését is tudja pótolni, szerkezetbeli váltással, és anélkül is. A csapat amúgy is nagyon egyben van, de nagyon jó látni, hogy a támadásokba gyakorlatilag minden játékosunk be tud kapcsolódni. Carvajal és Marcelo folyamatosan az ellenfél térfelén van, Pepe és Ramos is gyakran lépnek fel a labdakihozataloknál, Kroos és Isco a középpályáról remekül támogatja a támadókat, akik igazi szörnyetegek az ellenfél számára. A szezon eleji aggodalmak után az is elmondható, hogy immár a védekezést is képes (és hajlandó) támogatni több támadó felfogású játékos is, a fejlõdés igen látványos a szeptemberi mérkõzésekhez képest. Ha a forma továbbra is megmarad, és nem esik ki több kulcsjátékos, nagyon nehéz lesz megállítani a csapatot.

Eibar (6)
Kaptak ugyan egy négyest, de ettõl eltekintve nem játszottak rosszul, szimpatikus kiscsapat képét keltették. A meccs elsõ tíz perce után nem gondoltam volna, hogy négyszer kell majd kihalászniuk a labdát a kapuból. Végig agilisan, nagy kedvvel, bizonyítási vágytól fûtötten játszottak, többször is megzavarva a Real Madrid védelmét, ezt bizonyítja 10 kapura lövésük is. Nem véletlen, hogy a középmezõnyben helyezkednek el jelenleg, a nagyok orra alá sok borsot törhetnek még.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Cristiano Ronaldo (9,5)
Most kezdjem el ismét sorolni a jelzõket? Teljesen felesleges, mindenki tisztában van azzal (még az is, aki az ellenkezõjét állítja), hogy jelenleg õ az egyeduralkodó a futball világában. Egészen más szintet képvisel, mint bármely más játékos. A csapat elsõ gólja elõtt olyan finom mozdulattal alázta meg a védõt, amilyet ritkán lát az ember. Vissza fogom nézni még egy párszor. Aztán jött a gólja. Elmondhatjuk, hogy CR akkor is betalál, ha rosszul találja el a labdát. Most is ez történt. Teljesítményét egy értékesített büntetõvel koronázta meg, így 12 forduló után (õ csak 11 mérkõzésen lépett pályára) 20 góllal vezeti a góllövõlistát.

Iker Casillas (8)
Már a múltkor is leírtam, hogy úgy fest, kapitányunk visszatalált arra az útra, melyen mellõzése elõtt járt. A meccs egészét tekintve nagyon magabiztosan védett, láthattunk tõle egy hatalmas bravúrt, vitathatatlan érdemei vannak abban, hogy a csapat nem kapott gólt. Jó újra látni bravúrokat tõle, és azt hallani, hogy „Úúúúúúristen, hát mit védett Iker Casillas!?”. Csak így tovább, Kapitány!

Daniel Carvajal (8)
Jól teljesített a saját nevelésû jobbhátvéd, aki szinte folyamatosan az ellenfél térfelén tartózkodott, és remekül segítette Gareth Bale-t. Támadó és defenzív feladatait egyaránt remekül megoldotta (egy hibára emlékszem, Saúl úgy megfutotta szerencsétlent, hogy rossz volt nézni, bár kérdés, mennyire lehet ezt hibának nevezni…). A Ronaldónak adott gólpassza csak hab volt a tortán. Hosszú évekig biztosítva van vele a jobbhátvéd pozíciója.

Pepe (7)
Nem volt sok dolga, összesen három alkalommal kellett szerelnie és egyszer tisztáznia a kapu elõtt. A támadásokkal kevésszer lépett fel, de ez egyébként is inkább Ramosra jellemzõ. A tegnapi meccstõl eltekintve is jó szezonja van, csakúgy, mint a tavalyi volt, és hiába van egy Varane a csapatban, ameddig Pepe nagyszerû formája tart, addig a portugál fog elsõbbséget élvezni a rutinja miatt.

Sergio Ramos (6)
Nem a tegnapi volt élete meccse. Az Eibar támadói több alkalommal is beforgatták, megverték az egy az egy elleni szituációkban, összegyûjtött egy teljesen felesleges, buta szabálytalanság miatti sárga lapot, és még a kaput sem sikerült eltalálnia 4-5 méterrõl Bale kapufája után. Most mindez belefért, de késõbb nem biztos, hogy elbírja majd a csapat az ehhez hasonló hibákat.

Marcelo (8)
Carvajalhoz hasonlóan nagyot játszott, folyamatosan föl-alá nyargalt a baloldalon. Capa több alkalommal is megpróbált túljárni az eszén, sikertelenül. Védekezésben és támadásban is kiemelkedõt nyújtott. Vitathatatlan érdemei vannak a csapat harmadik góljában, nagyot küzdött azért, hogy bent tartsa a labdát, amit aztán James kotort Benzema elé. Továbbra is nagy formában tehát a brazil, véleményem szerint madridi pályafutása legjobb idõszakát éli.

Toni Kroos (7,5)
Modric hiányában még több védekezõ feladat hárult rá, amivel egy picit ugyan háttérbe szorult, de a rá bízott munkát nagyszerûen végezte el. Folyamatosan kisegítette a védelmet, ráadásul minden támadás tõle indult, vagy rajta ment keresztül. Passzpontossága ezúttal is elérte a 90 százalékot. Nem hívja fel magára a figyelmet a pályán, viszont játéka nélkülözhetetlen a csapat számára.

Isco (8)
Õt érte a megtisztelõ feladat, hogy pótolja Modricot. Azt kell mondanom, hogy a feladatát maximálisan ellátta, hiába szorult némileg hátrébb az elmúlt hetekben betöltött pozíciójához képest, ismét megmutatta, mekkora tehetség rejlik benne. Fontos kiemelni, hogy a védekezésbõl is kivette a részét, négy szereléssel és egy felszabadítással jelentkezett. Ami a támadásokat illeti, remekül támogatta Ronaldóékat, ráadásul 93 százalékos pontossággal passzolt. Egyre fontosabbá válik a csapat számára.

James Rodríguez (8,5)
Õ szerezte a csapat elsõ találatát, majd a harmadik gólnál elõkészített. Szépen, hasznosan és pontosan játszott, passzainak 93 százaléka pontosan célba ért. Egyre felszabadultabban végzi a dolgát, egyre inkább ráérez arra, hogy mit is vár tõle Ancelotti. Biztos vagyok benne, hogy az eddig mutatottaknál is sokkal több van benne, és bele sem merek gondolni, hogy milyen lesz, ha tényleg csúcsformába kerül.

Gareth Bale (7)
Felemás teljesítményt tudhat magáénak a walesi szélsõ. Nagy elánnal vetette bele magát a mérkõzésbe, rendesen összezavarta a védõket a meccs korai szakaszában. Ezt követõen azonban kicsit beleszürkült a mezõnybe, voltak jó megmozdulásai, valamint egy óriási szabadrúgása, de nem mutatta meg azt, hogy mire képes igazán. Sok labdát szórt el, messze az övé a legrosszabb passzpontossági mutató a csapatból.

Karim Benzema (7,5)
Továbbra is nagy formában van a francia. Ismét gólt szerzett, ráadásul egy nem is akárhogyan kivitelezett lövéssel. James találata elõtt elrontott egy ziccert, nem sikerült sarokkal a kapuba továbbítania a játékszert, de mentségére legyen, hogy a háta mögé érkezett Ronaldo passza. Ettõl függetlenül folyamatosan a támadások középpontjában állt, egyáltalán nem játszott rossz meccset. Reméljük, tartani tudja az elmúlt idõszakban mutatott formáját.

Cserejátékosok

Ancelotti cseréi, Varane, Coentrao és Arbeloa nem tudtak túl sokat hozzátenni a mérkõzéshez. Pozitív, hogy a portugál végre felépült sérülésébõl, így lassan Marcelót is pihentetheti az olasz mester.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK