Ancelotti: Casillast csak motiválja a füttyszó

Szerda este a szezon talán legfontosabb mérkõzése vár a Real Madridra, akik haza pályán, 2-1-es hátrányból várják a Juventus elleni visszavágót. Visszatérhet a pályára Karim Benzema, és újra összeállhat a Kroos-James-Isco középpálya is. A találkozó elõtt Carlo Ancelotti és James Rodríguez válaszolt a sajtó kérdéseire.

Carlo Ancelotti

A jelenlegi helyzetrõl
„A csapat koncentrált, alig várja, hogy egy újabb nagyszerû teljesítményt nyújtson és bejusson a döntõbe. Ez egy fontos pillanat, mert közel állunk ahhoz, hogy bekerüljünk ennek a sorozatnak a történelmébe. A statisztikák nem minket igazolnak, de minden lehetséges dolgot megteszünk a gyõzelemért.”

Iker kifütyülése
„Minden edzõ átérzi, ha egy játékosát kifütyülik, de Casillasnak van tapasztalata. Ez nem befolyásolja, csak motiválja õt.”

Casillas reakciója a Valencia ellen és a lehetséges távozása
„Mindenkinek gondolkodnia kell, ha döntést hoz. Már többször elmondta, hogy itt akar maradni. Élvezi az edzõ és a csapattársak bizalmát. Errõl biztosíthatok mindenkit.”

Cristiano kifütyülése
„Néha megértem, mert mindenki hibázik, máskor azonban érthetetlen. Ez vonatkozik Iker és Cristiano esetére is. A szerdai mérkõzés azonban más lesz. Az emberek tudják, hogy mi a fontos. Ez történt tavaly a Bayern, valamint most az Atlético ellen is. A madridi szurkolók eggyé válnak majd.”

Benzema
„Jól van, százszázalékos az állapota. Volt ideje a felépülésre. Kezdhet a mérkõzés elején, vagy beszállhat késõbb is. Chicharito nagyszerûen támadja a védelmet, Benzemával pedig az egész csapat jobbá válhat.”

Benzema és az egyensúly
„Az egyensúly a munkától és a csapattól függ. Ebben a tekintetben sokkal inkább a középpályásokkal és a védelemmel kell foglalkozni, nem pedig a támadókkal.”

Benzema egy hónapnyi kihagyás után
„Emiatt vannak kétségeim. Felépült, de egy hónapot hagyott ki. Nem tudom, hogy a mérkõzés kezdetétõl számítok-e rá, vagy csak a második félidõben, amikor a tempó kisebb. Egy sokkal hatékonyabb mérkõzés lehetõségét adja nekünk.”

Követelmények a csapattal szemben
„Intenzitást kértem tõlük, valamint azt, hogy nagyon koncentráltan játsszanak, ne kövessék el ugyanazokat a hibákat. A lehetõ legjobban kell ezt kivitelezniük.”

Ramos a középpályán
„Nem zártam ki a lehetõségét, ez is egy opció.”

A Juve és a Catenaccio
„Nem lesz semmi ilyesmi. Nem fogják megváltoztatni a játékstílusukat. Hozzá vannak szokva a jó futballhoz. Nem változtat meg semmit a mi szemszögünkbõl, ha három középsõ védõvel vagy négy védõvel játszanak.”

Üzenet
„A játékosok nyugodtak. A maximális koncentrációt fogom követelni tõlük, mivel tudom, hihetetlen vágyat érzünk aziránt, hogy egy újabb döntõt játszhassunk. Ez a maximumot hozza majd ki belõlünk.”

Bale
„Jó szezonja volt. Tavaly betalált a döntõkben, megvan a lehetõsége, hogy idén is megtegye. Boldogak vagyunk.”

Bale ügynökének szavai
„A futball világában sok ember beszél, és néha túl sokat beszélnek. Egyetlen edzést sem tekintett meg, a csapaton kívülrõl mondja el a véleményét. Bale-nek nincs problémája a csapattársakkal, jó viszonyban van velük. Barnettnek talán hallgatnia kellett volna.”

James

A mérkõzésrõl
“Remélem, hogy minden szurkoló a csapat mögé áll. A Benabéunak kell a 12. játékossá válnia, mert õk adhatnak plusz motivációt, és õk segíthetnek minket hozzá a gyõzelemhez. Mindannyian Berlinrõl álmodunk, ezért is van szükségünk a közönségre. Mindenkitõl a legtöbb kell: a játékosoktól a pályán, és a nézõktõl a lelátón. Nyomás alá kell helyeznünk õket, mert tudjuk, hogy vissza fognak állni. Koncentráltan, nagy intenzitással kell játszanunk, és ki kell használnunk a lehetõségeinket. Korán gólt akarunk szerezni, így több területünk lesz. Türelmesnek kell maradnunk. Létszámfölényt kell kialakítanunk, csak így szerezhetünk gólt.”

A döntõ
“Nagyon sokat jelentene nekem. Ezért dolgozok ilyen keményen, ahogyan mindenki a csapatban. Remélem, minden jól fog menni. Az elsõ mérkõzésen a Juve jól játszott, mi pedig sokat hibáztunk. Úgy gondolom, holnap vissza fognak állni a saját térfelükre. Nagyon kemény feladat lesz számunkra, de a jutalmunk Berlin lehet. A döntõrõl álmodom, ahogy minden madridista. Egységesnek kell lennünk, támogatnunk kell egymást, és akkor minden rendben lesz. Szükségünk lesz mind a 80 ezer szurkolókra a stadionban, mert ezt az összecsapást csak velük tudjuk megnyerni.”

Az elsõ szezon a klubnál
“Nagyon boldog vagyok. Mindig játékra készen állok, és segítem a csapatot, ha az edzõnek szüksége van rám. Csak jól teljesíteni, és gyõzelemhez segíteni a klubot.”

Tévez és Vidal
“Nagyon fontos játékosai a Juvénak, de rajtuk kívül is számos mindõségi játékosuk van, akik évek óta együtt játszanak. Mindenkire oda kell figyelnünk.”

Casillas kifütyülése
“Iker a mi kapitányunk. Már minden megnyert a Real Madriddal, és tiszteletet érdemel. Amikor a pályán vagy, a játékra összpontosítasz, nem hallod a füttyszót. Csak késõbb láttam a felvételt, de amikor kifütyülsz egy játékost, valójában az egész csapatot minõsíted.”

Bale ügynökének nyilatkozata
“Errõl nem tudok semmit, most hallom elõször. Bale fontos része a csapatnak, ahogy a többi támadó is. Egy csapat vagyunk, és össze kell tartanunk. Nem fogok olyan dolgokat kommentálni, amiket nem láttam és nem is hallottam.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK