Ancelotti: A büntetõ kivédése döntõ momentum volt

A Real Madrid az Almería ellen megszerezte huszadik gyõzelmét sorozatban. A mérkõzés után Carlo Ancelotti és Iker Casillas álltak a sajtó rendelkezésére, elemezték a mérkõzést, beszéltek a jövõbeli célokról.

Ancelotti

„Megpróbálunk megnyerni minden sorozatot, amiben elindulunk és így állunk a klubvilágbajnoksághoz is.”

„Nem volt sétagalopp a mérkõzés. Nagyon nagy nyomást helyeztek ránk, de végül meglátszott a különbség és gyõzni tudtunk. Nagyon erõsen harcoltak és sokat nyomtak elõl. Nehezen tudtuk megtartani a labdát, passzokat vétettünk, de elég nyugodtak tudtunk maradni ahhoz, hogy megnyerjük a mérkõzést. Nem volt könnyû, mert igazán szívvel, lélekkel játszott az ellenfél is. Az egész csapatnak keményen kellett küzdenie, de végül két góllal is tudtunk nyerni.”

„A büntetõ kivédése döntõ momentum volt, utána minden könnyebben ment már.”

„A bajnokságban befejeztük az évet és most itt az idõ, hogy a klubvilágbajnokságra koncentráljunk. Meg kell nyernünk. Ha osztályoznom kellene a csapatot, nagyon magas pontszámot kapna. Az a célunk, hogy minden sorozatot megnyerjünk. Nagyon jó a légkör köztünk és azért fogunk kiállni, hogy minden meccsen gyõzzünk.”

„Meglátjuk, milyen állapotban lesz Modric és James karácsony után. Nagyon jól halad a felépülésük. Elképzelhetõ, hogy nem lesz új igazolásra szükség a télen.”

Casillas

„Az év utolsó bajnokiján nagyon stabilan, összeszedetten tudtunk játszani. Nehéz meccs volt, de szerencsére gyõztünk. Nem volt egyszerû, de boldogan indulunk vissza Madridba. Minden mérkõzés más és nehéz, de amíg koncentrálni tudunk, a csapat gyõzni fog.”

„A büntetõ védése kulcsfontosságú volt. Ha akkor gólt kapunk, nagyon más lett volna a helyzet, egyenlített volna az ellenfél, de a csapat így észbekapott és újra játszani kezdtünk. Boldogan megyünk haza.”

„A félidõben megbeszéltük, hogy nem ez volt az eddigi legjobb játékunk, nem voltunk elég aktívak. Végül szép eredménnyel zártuk a napot, habár nagyon kellett küzdeni ezért.

„A klubvilágbajnokság egy új sorozat számunkra. Más verseny, de ugyanakkor nagyon fontos is. Megpróbáljuk boldoggá tenni a szurkolóinkat. Nagyon bízunk benne, hogy a Real Madrid és a szurkolóink egy újabb sikert ünnepelhetnek majd. Nem lesz egyszerû, mert ahogy ma is láttuk, a dolgok könnyen nehézzé válhatnak, ami ugyanígy megtörténhet majd a klubvilágbajnokságon is.”

„Remélem, hogy mindenki a szeretteivel lehet az ünnepek alatt, és kívánom, hogy ez maradjon így az elkövetkezõ években is.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK