Cristiano egy tízhónapos kisfiún segített

Erik Ortiz egy 10 hónapos kisfiú, aki kortikális diszpláziában szenved. Ez egy agyi rendellenesség, ami akár napi harminc epilepsziás rohamot is eredményezhet. Az egyetlen megoldás ilyen esetekben a mûtét, az agy érintett területének eltávolítása. A vizsgálatok 6.000 euróba kerülnek, maga a mûtét pedig 60.000 euróra rúg. Erik szülõvárosának lakói próbálták jótékonysági úton összegyûjteni a szükséges pénzt apró adományokból.

Az ügy Cristiano látókörébe került. Egy barátja kért tõle egy aláírt mezt és egy pár cipõt azért, hogy ezek elárverezésével is pénzhez jusson a család. Cristiano mindenfajta hezitálás nélkül küldte a családnak az aláírt relikviákat. De ennél sokkal többet is tett. Kifizette a beavatkozással járó összes költséget, hogy Eriket megmûthessék.

Nem ez az elsõ eset, hogy Cristiano beteg gyermekeken segít Spanyolországban. (Portugáliában már megszámlálhatatlan azoknak a száma, akiken segített.) 2012-ben ügynökével közösen állták egy rákos kisfiú, Nuhazet kezelésének költségeit. Nem szokatlan, hogy a sportolói nagyság együtt járjon az emberi nagysággal. Cristiano pedig ismét megmutatta, hogy együttérzésbõl is jeles.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK