Továbbra is Gareth Bale a Real Madrid elsõdleges célpontja

A Marca szerint Florentino Pérez a nyárra Gareth Bale leigazolását tekinti legfõbb prioritásnak. A Tottenham támadója szenzációs formában van ebben a szezonban, csapatát Bajnokok Ligája indulást jelentõ helyezésre vezényelve a bajnokságban, illetve szárnyalva az Európa-ligában.

Bale teljesítménye felkeltette a spanyol óriás figyelmét, a Marca pedig még decemberben írt arról, hogy José Mourinho csapata formális tárgyalásokat kezdett egy 33 millió fontos ajánlatról. (Ez weboldalunkon is olvasható volt.) Azóta a talkSPORT már egy 38 millió fontos ajánlatról is beszélt, egy másik spanyol lap, az El Confidencial pedig megerõsítette, hogy a 23 éves játékos ügynöke és a Real Madrid között voltak formális tárgyalások.

Bale lélegzetelállító formában van ebben a szezonban, különösen az elmúlt hetekben. A lapok odáig mentek vele kapcsolatban, hogy Lionel Messihez és Cristiano Ronaldóhoz hasonlították.

A Marca arról írt, hogy a Madrid játékos-megfigyelõket küldött a White Hart Lane-re, akik láthatták a walesi Ronaldo-féle szabadrúgásgóljait; emellett pedig azt is megírták, hogy Pérez „bal lábas Ronaldóként” látja a játékost. Az összehasonlításnak Bale is táptalajt adott, hiszen nem rejtette véka alá azon véleményét, mely szerint a portugál jobb játékos, mint Messi.

Spanyol hírek egy Madrid – Tottenham megállapodásról is említést tettek, ami Bale átigazolását érinti, és köze van Luka Modric Madridba igazolásához is. Ha valóban létezik egy ilyen megállapodás, akkor egy sokkal gyorsabban lezáruló ügyrõl beszélhetünk majd, mint a Modric-saga. Bár Daniel Levy, a Spurs vezetõje decemberben tagadta a megállapodás létezését, játékosát 60 millió fontra értékelte.

A legfrissebb hírek szerint pedig a Bayern München is beszállt a játékosért folytatott harcbe, és nem sajnálnának rászánni 50 millió fontot a transzferre.

Felmerülhet a kérdés, hogy hol lenne Bale helye a csapatban? Ronaldo, ahogy Messi a Nou Campban, érinthetetlen. Amennyiben tehát marad Madridban, úgy továbbra is õ lesz a Bernabéu királya. A portugál szabadon jár-kel a támadó szekcióban, és hasonló taktikára lesz szükség Bale esetében is, ha azt akarják, hogy csillogjon.

A támadó szekcióban a spanyolok el vannak látva lehetõségekkel. Eddig Mourinho rendelkezésre áll Higuaín, Di María, Kaká, Benzema, Özil és Callejón. Még ha Kaká végül távozik is, Di María és Callejón ott lesznek. A középpálya közepét általában Özil foglalja el, a Barcelona elleni kupameccsen mutatott teljesítménye alapján pedig nem valószínû, hogy elmozdul onnan. Benzema és Higuaín az egyetlen csatár-posztért küzdenek, bár egyikük sem tudott igazán veszélyes lenni ebben a szezonban, teret adva a pletykáknak, melyek szerint egyikük távozhat a nyáron.

Ebben az esetben esetleg középre kerülne Ronaldo? Így Bale és Di María számára szabad lenne a szél, Özil pedig középrõl adna támogatást. Egy ilyen változás mindenesetre megborítana egy remekül mûködõ Ronaldo – Marcelo bal oldalt, ami az évek során alakult ki. A brazil nemrég épült fel sérülésébõl, és ha végre újra száz százalékos állapotban lesz, a páros szinte megállíthatatlan.

Mindez Callejón jövõjét teszi kérdésessé. A 26 éves játékos eddig elégedett, bár nyilván több lehetõséget is megérdemelne, fõleg a tavalyi évben mutatott 15 gól/32 mérkõzés mutatójával.

Forrás: ibTimes
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK