Wenger: Cristiano bárhol megrúgna 50 gólt, klasszis játékos

Arséne Wenger az Eurosport Blog egyik írójaként tért ki Real Madriddal kapcsolatos témákra, konkrétan Cristiano Ronaldóról és Ramosról írt egyik blogjában. Az ezzel kapcsolatos részletek alább.

„Cristiano egy klasszis játékos, az ilyen futballisták pedig gyakran rendelkeznek erõs egóval, nagy törekvésekkel, mivel nem elégednek meg azzal, hogy átlagosak legyenek. Õk akarnak lenni a világ legjobbjai, de ezért komoly árat is kell fizetni. Van egy sajátságos kisugárzásuk, ami néha még a csapattársakat is zavarja. Mindenesetre ha Ronaldóról beszélünk, akkor teljesen mindegy, hogy hová megy, mindig nyer és a szezon végére 50 gólt szerez.”

„A nagy játékosok szeretnek reflektorfényben lenni, és ha ez csak egy emberre korlátozódik, akkor a többiek nem túl boldogok. A média választja ki, hogy kire koncentrál, a többiek pedig ezt megszenvedik. De ez nem csak a játékos csapattársaira igaz, hanem az edzõre és a stábra is, ami szintén a média hibája, mivel állandóan a sztárjátékost figyelik.”

„Nem ismerem kellõképp a Madridban zajló eseményeket, de könnyen lehet, hogy Mourinho talán úgy döntött, Ramos nem érdemli meg, hogy játsszon, a teljesítménye alapján. Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy Varane-t választotta be a csapatba, aki szintén egy kivételes tehetség. Ha néha nem válogatsz be egy játékost, akkor sokkal motiváltabban tér vissza, mivel egy focista számára nincs rosszabb, mint az, hogy nem játszhat.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK